Hyppää sisältöön

Vielä kerran GMac? Legenda voitti neljän vuoden tauon jälkeen

Graeme McDowell palasi voittojen pariin neljän vuoden tauon jälkeen

Graeme McDowell oli jo lähes unohdettu golftähti. Viimeaikaiset esitykset näyttivät siltä, että pohjoisirlantilaisen ura alkaa olla loppusuoralla. Voitto Dominikaanisessa tasavallassa saattoi kuitenkin palauttaa itseluottamuksen 39-vuotiaan peliin.

Graeme McDowell on voittanut urallaan paljon. Uran kruunun jalokivi on vuoden 2010 US Openin voitto Pebble Beachilta. Samana vuonna hän oli vahva osa Euroopan voittavaa Ryder Cup -joukkuetta. Hän oli se viimeinen pelaaja Hunter Mahania vastaan kentällä, joka ratkaisi ottelusarjan. 

Ura jatkui vahvana vielä 2010-luvun alussa. Erityisesti vuodet 2013 ja 2014 olivat vahvoja, sillä McDowell voitti niin Euroopan kuin USA:n puolella. Gmac lempinimeä totteleva tarkka terrieri voitti vuonna 2013 peräti kolme kertaa. Euroopasta kotiin tulivat Ranskan avoimet ja Volvo World Matchplay Championship. Lisäksi USA:ssa hän voitti RBC Heritage -turnauksen. 

Vuoden 2014 palkintokaappiin tuli jälleen Ranskan mestaruus. Se on viimeisin turnaus, jonka hän voitti Euroopan puolella. Vielä vuonna 2015 McDowell pääsi nostamaan pokaalia, silloin Meksikossa käydyssa Maykoba Classicissa. 

Sittemmin McDowellin menestys on ollut hiljaista ennen sunnuntaina tullutta voittoa PGA Tourin pikkukisassa. Voiton myötä Gmac nousi maailmanlistalla sijalle 133. The Masters Tournamentiin hänellä ei ole pelioikeutta, mutta PGA Championshipiin portit aukesivat varmasti Dominikaanisen voiton myötä. 

US Openiin hänen voittokategoriansa on yhä voimassa ja tänä vuonna pelataan samalla kentällä kuin voittovuonna 2010: Pebble Beachissa. 

Yksi golfin sympaattisimmista pelaajista on varmasti monien katsojien mielestä tervetullut takaisin menestyksen pariin! Tällä viikolla hän on mukana Valspar Championshipissa, jossa voittaja kuittaa viimeisen paikan The Masters Tournamentiin. Viime vuonna viimeisen paikan kuittasi Ian Poulter, joka teki kovan nousun kuin tuhkasta mukaan Ryder Cup -joukkueeseen. 

Etsi luettavaa