Hyppää sisältöön

Video: Yksi lyönti joka muutti golfin imagon

Tiger Woodsin holari jätti jälkeensä melkoisen kaaoksen

Phoenix Open käynnistyy tänään ilman Tiger Woodsia. Vuoden 1999 kilpailussa kaikki tähdet asettuivat oikeaan asentoon, joka saattoi olla osatekijä golfin megakasvuun.

Yksi reikä, jossa golfari haluaa tehdä hole in onen: TPC Scottsdalen väylä 16 Phoenix Openissa. Tähän temppuun on yltänyt harva, mutta jokainen on saanut suosionosoitukset, jollaisia golfissa ei nähdä kuin kerran vuodessa. 

Väylän 16 ympärille rakennetut katsomot ja teltat vetävät puoleensa jopa 50 000 ihmistä. Varsinaiseen katsomoon mahtuu itsessään 20 000 ihmistä. Yleisö on suurimmaksi osaksi läheisten yliopistojen opiskelijoita, jotka tulevat viettämään viikonloppuaan – yleensä alkoholin parissa. 

Pelaajat saavat buuauksia huonoista lyönneistä ja äänekäs fanilauma aloittaa tajuttoman mylvinnän pallon lähtiessä ilmaan. Vuoden 1997 kilpailussa Tiger Woods oli vasta nousemassa uskomattomaan tähteyteen. 

Väylän 16 lyönti päätyi luonnollisesti reikään, joka aloitti kenties golfin suurimmat suosionosoitukset. Muovimukit ja muut tavarat lentelivät ympääriinsä ja Tiger nostatti yleisöä huutamaan lisää. Desibeleissä mitattuna golfkentällä on tuskin koskaan kuultu samanlaista mekkalaa. 

Woodsin holari on varmasti yksi hetki, joka antoi luvan yleisölle ja pelaajille juhlia myös golfkentällä. Phoenix Openissa pelaajat eivät pääse nauttimaan autaasta hiljaisuudesta, sillä vuoden suurin yleisötapahtuma vetää puoleensa jopa yli 500 000 fania neljän kisapäivän aikana. 

Ennätysyleisö yksittäisenä päivänä oli viime vuonna kun paikalla oli lauantaina yli 200 000 katsojaa. 

 

Etsi luettavaa