Hyppää sisältöön

Video: Kaikkien aikojen pahimmat romahdukset kilpagolfissa

Jordan Spieth on voittanut

Golfissa on legenda, että mestari ratkaistaan vasta viimeisellä takaysillä. Suurten kilpailujen historiasta löytyy lukuisia sydäntäsärkeviä tarinoita kun draama on noussut peliin vasta viimeisillä hetkillä.

Golfin tv-historian aikana on purtu tonneittain kynsiä kun maailman parhaat pelaajat ovat tiukoissa paikoissa osoittaneet kuolevaisuutensa. Viime vuosien tunnetuimmat murtumiset ovat tapahtuneet Augustan kentällä, jossa vuoron perään Rory McIlroy ja Jordan Speith eivät kestäneet takaysin paineita. 

Hoipertelu viimeisellä kierroksella erityisesti majoreiden voitosta taistellessa on ollut todella yleistä. Muistatteko kun Dustin Johnson kiersi US Openin viimeisen kierroksen tuloksella 82? Johnson myös hävisi yhden US Openin varsinaisella peliajalla ottamalla alle neljästä metristä kolme puttia. 

Golfin todennäköisesti tunnetuin romahdus tapahtui Carnoustien 18:nnella väylällä kun Jean Van de Velde seikkaili triplabogilla itsensä uusintaan ja hävisi vuonna 1999. 

Yhtä miestä videolla ei näy. Tiger Woodsin suuret murtumiset majoreissa ovat toistaiseksi lukemissa nolla kun puhutaan voitosta pelaamisesta. 

 

Etsi luettavaa