Hyppää sisältöön

Video: Caddie mokasi, pelaaja heitti mailasuojuksella päähän: ”Toimintani ei ollut ammattimaista”

Rhein Gibson ei kerännyt tempauksellaan uusia faneja.

Rhein Gibson menetti mahdollisuutensa kisan voittoon, kun hänen tilapäinen caddiensa aiheutti hänelle rankkarin.

Australialainen Rhein Gibson taisteli kilpailun voitosta keskiviikkona Web.com Tourilla The Bahamas Great Abaco Classic -kisassa vielä ennen päätösreikää (par 5).

Hän olisi tarvinnut birdien päästäkseen uusintaan ja parilla hän olisi jakanut toista sijaa. Gibsonin kisaa varten palkkaama caddie aiheutti hänelle kuitenkin ylimääräisen rankkari ja aussi putosi lopulta kolmanneksi.

Gibson reagoi mailapojan virheeseen voimakkaasti, sillä chippinsä jälkeen, hän heitti suutuspäissään caddieta putterin mailasuojuksella päähän. Televisiokamerat tallensivat teon ja Twitter villiintyi.

Rankkari johtui siitä, että caddie oli nostanut Gibsonin vesiesteeseen lyömän pallon, ennen kuin pelaaja oli ehtinyt dropata uuden tilalle. Säännön 18-2 mukaan siitä seurasi yksi rankkari lisää ja korttiin merkittiin bogey.

Vaikka caddien virhe eittämättä harmitti ja se tuli myös kalliiksi, reaktio oli turhan voimakas herrasmieslajissa. Sen tajusi myös Gibson myöhemmin ja pyysi anteeksi käytöstään.

”Toimintani ei ollut ammattimaista ja pyydän anteeksi caddieltäni sekä heiltä, jotka pahoittivat mielensä käyttäytymisensä johdosta”, Gibson twiittasi.

Etsi luettavaa