Hyppää sisältöön

Victor Perez hakee menestystä vahvuuksiaan kehittämällä: ”Olen oppinut terottamaan miekkaani”

JP Fitzgeraldilla (vas.) on lähes 30 pääkiertueiden kisojen voittoa

28-vuotias ranskalainen muutti tyttöystävänsä perään Skotlantiiin ja pestasi caddiekseen Rory McIlroyn kanssa neljä majoria voittaneen JP Fitzgeraldin.

WGC-Dell Technologies Match Play on ollut ennätyksellisten runsaiden yllätysten sävyttämä. Viiden pelatun ottelukierroksen jälkeen mukana olevasta nelikosta kolme oli kaavioissa sijoilla 30-33, neljäs, viime vuoden finalisti Matt Kuchar vasta 52:s

Kuchar kohtaa välierässään yleisön suosikin, kisakaupunki Austinissa opiskelleen Scottie Schefflerin.  Rutinoitunut isäntämaan Billy Horschel ottaa mittaa Ranskan 198-senttisestä sensaatiosta Victor Perezistä.

Scheffler passitti puolivälierässä katsomoon Jon Rahmin, Kuchar vasuri Brian Harmanin. Horschel sai uusintareiällä helpolla voiton Tommy Fleetwoodiista tämän lyötyä avauksensa ulos.

Victor Perez otti avausreiän jälkeen komennnon Sergio Garciaa vastaan.

Välierät ja finaali ovat yhtä vaikeasti ennustettavia kuin aiemmatkin päivät. 

Perez puksuttaa tasaisesti kohden kärkeä

Victor Perez on tehnyt vahvasti tuloaan kohden maailman huippua. 2019 hän voitti nykyisessä kotimaassaan Skotlannissa St. Andrews Old Courselle päättyvän Dunhill Links Championshipin. Etenkin isoissa kisoissa hän on kurkkinut tähtien kantapäillä useaan otteeseen.

Alkutalvesta ranskalainen pisti Dustin Johnsonin koville Saudi-Arabiassa  (4.), Players Championshipissa hän oli yhdeksäs. 

Maailmanlistalla Perez  (33.) on eurooppalaisista yhdeksäs. Reikäpelimestaruuskisan menestys siloittaa entisestään hänen tietään Ryder Cupiin. Voitto käytännössä varmistaisi sen jo vajaat kuusi kuukautta ennen tapahtumaa.

”Uskon vahvasti siihen, että jo olemassaolevien vahvuuksien kehittäminen on kohdallani tie eteenpäin. Käytössä olevaa miekkaa ei kannata vaihtaa, vaan terottaa sitä entisestään”, Perez kuvaili filosofiaansa lauantain pelien jälkeen.

Ryder Cupeissa on ranskalaisia nähty aiemminkin, Jean van de Velde, Thomas Levet ja Victor Dubuisson,  joka vuoden 2014 WGC:n reikäpelikisassa hävisi finaalin Jason Daylle vasta viidennellä uusintareiällä.

”Hänen menestyksensä antoi muille ranskalaisille, minullekin valtavasti itseluottamusta.”

McIlroyn hylkäämä JP Fitzgerald tietää miten kisoja voitetaan

Perez on melkoinen outolintu asuinpaikkansa osalta. Hänen tyttöystävänsä Abigail Gliksten opiskelee Skotlannissa, vain 20 minuutin ajomatkan päässä St.Andrewsista Dundeessa, jonne myös Perezin postit tulevat.

Perez on todennut Skotlantiin muuton olleen merkittävä tekijä hänen urakehityksensä kannalta.

Välierissä pelaavasta nelikosta Victor Perezilla on ylivoimaisesti kokenein ja menestynein caddie apunaan. JP Fitzgerald oli Rory McIroyn luottomies tämän ammattilaisuran alusta (2008) heinäkuuhun 2017, jolloin pari päivää Open Championshipin jälkeen McIlroy antoi luottomiehelleen potkut. 

Open oli tuolloin varsin dramaattinen, McIlroy täyskipsissä tehden kuuden ensimmäisen reiän aikana viisi bogia. Fitzgerald herätteli pelaajaansa varsin voimakkain sanankääntein jotka kuuluivat myös TV-lähetyksissä. 

McIlroy kielsi Openin tapahtumien olleen syynä teiden erkanemiseen.
”Olin tehnyt päätöksen caddien vaihtamisesta käytännössä jo huhtikuisen Mastersin jälkeen”, McIlroy on kertonut myöhemmin. 

Fitzgerald oli 2018 hetken aikaa Matthew Wolffin mailapoikana, mutta löysi pysyvän pestin vasta 2019 Victor Perezin luottomiehenä.

Sunnuntaina Victor Perezilla on mahdollisuus saavuttaa Ranskan ensimmäinen WGC:n kilpailujen ykköstila ja sinetöidä paikka Ryder Cupiin.

Kolme edellistä reikäpelimestaruutta ovat menneet USA:n pelaajille. Matt Kuchar voitti kisan kaudella 2013.

Scottie Scheffler on ennen sunnuntain pelejä suurin suosikki. Kolmella viimeisellä kierroksella hän on eliminoinut Xander Schauffelen, Ian Poulterin ja Jon Rahmin mahdollisuudet.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa