Hyppää sisältöön

Valotolppa aiheutti Välimäelle huonoa tuuria Ras al Khaimahissa – suomalaiset pelaavat perättäisissä ryhmissä

Tapio Pulkkasella on ennen viimeistä kierrosta 4-5 lyöntiä eroa kärkikymmenikköön.

Sami Välimäen kierros alkoi epäonnisesti, Tapio Pulkkasen mahdollisuuksia jarrutti pari heikkoa avausta. Parivaljakko jakaa tuloksella -7 sijalukua 37.

Perjantaina mainion nousun tuloksilla 65 ja 67 tehneet Välimäki ja Pulkkanen kirjauttivat kolmantena päivänä kortteihinsa yhteensä 11 lyöntiä enemmän (71,72) pudoten jatkoon päässeistä keskikastiin.

Sami Välimäki teki avausreiällään epäonnisen tuplan.

”Avauslyöntini osui väylän vasemmalla puolella olevaan massiiviseen valotolppaan ja pomppasi puskiin. Oletimme, että avaus pitäisi uusia, mutta näin ei ollut tilanne.”

Pallo oli pelattavissa, linjakin Välimäen mukaan viheriölle olemassa.

”Siitä se kuitenkin lähti reilusti vasemmalle ja veteen. Dropin jälkeen nosto ja kaksi puttia”, Välimäki kertasi tapahtunutta.

Kolmannella ( par-5) avaus lähti liian aggressiivesti oikealle ja veteen. Dropin jälkeen hän taiteili tuloksekseen bogeyn.

Kierrokseen mahtui myös neljä birdietä. Tulos 71,-1 pudottaa Välimäkea seitsemän sijaa perjantaista.

Tapio Pulkkanen: ”Sunnuntaina laitetaan palaset kohdilleen”

Tapio Pulkkanen on pelannut kentän ensimmäisen par-viitosen (3.) avauksen kolme kertaa peräkkäin reilusti väylän vasemmalle puolelle kauas vedestä.

Avauspäivänä hän onnistui 230 metrrin matkalta tekemään loistavan lähestymisen jälkeen eaglen. Perjantaina lähes samoilta jalanjäliltä tuloskorttin merkattiin par.

Lauantaina linja oli lähes sama, matka jopa hieman lyhyempi, mutta pallo puskien keskellä paikassa, josta Hattu-Tapio joutui lyömään kohden väylää takaviistoon.

Tästä rakentui päivän ainoa bogey.

Kentän toinen vettä oikealla -väylä (12.) otti myös veronsa. Avaus veteen, dropin jälkeen kolmas karheikkoon viheriön viereen, josta noston ja kahden putin kautta tulokseksi tuplabogey.

Birdejä Hattu-Tapiolle kirjattiin vain kolme. Tulos 72, par oli 3,5 lyöntiä heikompi kuin hänen kuuden ensimmäisen kierroksensa keskiarvo Al Hambra Golf Clubilla.

”En saanut hommaa toimimaan tänään. Avaukset olivat sivussa, en päässyt rakentelemaan birdiepaikkoja”, Pulkkanen harmittteli.

”Huomenna koetetaan vielä kerran jos saisi palaset kohdilleen.”

Seitsemästä kierroksesta kaksi heikointa ovat tuottaneet tuloksen 72. Paras tulos viikon takaa lauantailta on 64,-8 joka sunnuntaina toistettuna nostaisi hänet hyvin lähelle sijoitusta kymmenen joukkoon.

Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen pelaavat sunnuntaina perättäisissä ryhmissä.

Pulkkanen starttaa kierrokselleen Suomen aikaa kello 6.45, Välimäki kymmenen minuuttia myöhemmin.

Ryan Foxilla puhdas bounce back -tilasto 6/6

Kilpailua kärkipaikkaa kahden kierroksen jälkeen hallussaan pitänyt Ryan Fox (63-69,-12) ei jäänyt muiden kiriä odottamaan, vaan aloitti kolmannen kierroksensa neljällä birdiellä.

Uusi-Seelantilainen osoitti haavoittuvuutensa kahdella bogilla, jotka hän kuittasi seuraavien reikiin birdeillä.

Fox kunnostautui bogi-birdie yhdistelmillä jo ensimmäisten kierrostensa aikana neljä kertaa. Saldo 6/6 on todella poikkeuksellinen.

Lauantain kierrostulokseksi Foxille tuli 65,-7. Marginaalia lähimpiin haastajiin on kuusi lyöntiä.

MAINOS. DP World Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayssä. Tästä palveluun >>

Tulospalvelu

Etsi luettavaa