Hyppää sisältöön

Vartalon tehtävä on liikuttaa käsivarsia

Vartalon tehtävä golfsvingissä on auttaa käsivarsia liikkumaan toivotulla tavalla. Käsivarsien ja vartalon välinen yhteys on siis oltava vahva. 

Justin Thomas on hyvä esimerkki vartalon ja käsivarsien vahvasta yhteydestä. Thomasin vartalo liikkuu 25% nopeammin kuin tourpelaajilla tavallisesti ja hän onnistuu silti pitämään kädet vartalon mukana tuottaen kevyestä vartalosta huomattavia lyöntipituuksia. 

Thomasin svingistä on nähtävissä kuinka käsivarret reagoivat vartalon liikkeeseen. Taakseviennin huipulta käsivarret reagoivat välittömästi jalkojen tuottamaan vartalonkiertoon. Tämä hyvä yhteys mahdollistaa räjähdysmäisen vartalon nopeuden.

Jos nopeus ei välity käsivarsiin ei vartalon nopeudesta synnyt muuta kuin lisää hajontaa. 

Usein vartalon nopeuden sijaan pelaajan on parempi keskittyä ensin vartalon ja käsivarsien yhteyteen. Millä nopeudella pystyt liikkumaan niin, että kädet pysyvät vartalon mukana?

Muista, että vartalon tehtävä on liikuttaa käsivarsia. Jos siis lisäät lantionkierron nopeutta on tämän nopeuden välityttävä käsivarsiin tehokkaasti. Muuten saat aikaan vain turhaa heilumista ja kipeän alaselän. 

 

Etsi luettavaa