Hyppää sisältöön

Vartalo liikkuu hitaasti maila nopeasti

Ernie Elsille osallistuminen US Openiin on uran 27:s

Svingi on helppo pilata yrittämällä liikuttaa vartaloa liian nopeasti.

Mikään yksi liike tai osa-alue ei lisää pituutta lyöntiin. Svingin kaikkien osien on toimittava yhdessä pitkän ja tarkan lyönnin aikaansaamiseksi. 

Pelaajat usein yrittävät lisätä pituutta (pahimmillaan jokaiseen lyöntiin) liikuttamalla vartaloa ja hartioita nopeammin. Liikkeen rytmi ja ajoitus hajoavat helposti ja pitkän lyönnin sijaan pelaaja ei edes osu palloon puhtaasti. On hyvä muistaa se, että pituuden kannalta ensimmäinen edellytys on hyvä osuma ja mailan oikea tulokulma.

Epätoivoiset vartalon rempaisut harvoin lisäävät nopeutta mailanpäähän. Usein pelaaja vain menettää tasapainon ja vartalon asennon svingin aikana.

Tehokkaassa svingissä pelaaja svingaa mailan lapaa ja vartalo pysyy liikkeen tukena. On yllättävää kuinka pitkiä lyöntejä voidaan tuottaa hyvin hitaasta vartalon liikkeestä kun pelaaja antaa mailan svingata.

Vartalon nopeuden sijaan keskity tehokkaampaan mailan liikkeeseen. Yritä svingata mailaa nopeasti hyvien rannekulmien avulla ja tue heilahdusta vahvalla vartalon asennolla. Älä riuhdo hartioilla tai lantiolla vaan anna mailan kerätä nopeutta ja heilahtaa vapaasti vartalon ohitse.

Seurauksena lyönnit ovat voimakkaampia ja toistettavampia. Saatat tehdä golfista hieman helpompaa. Hyväksi esimerkiksi voidaan ottaa Ernie Els, joka on tunnettu sulavasta ja tasapainoisesta svingistä. Vartalo ei liiku liian nopeasti ja maila ehtii heilahtaa voimakkaasti. 

 

 

Etsi luettavaa