Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Varova

Varova ja MLL golfasivat apua lapsille ja nuorille

Logistiikan palveluyritys Varova on pitänyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa menestyksekkäästi yhtä jo kolmen vuoden ajan. Varovan tuella MLL on pystynyt kehittämään ja laajentamaan Lasten ja nuorten puhelinta ja siihen liittyvää chat-palvelua, sekä kiusaamisen vastaista työtä.

Varovan ja MLL:n yhteistyökumppaneilleen järjestämä yritystapahtuma Hills by GoGolfin kentällä Vihdissä oli onnistunut. Golfkisan yhteydessä pelatun birdie-kisan 25 onnistumista kasvatti tukipottia vielä ylimääräisellä 1250 eurolla. 

Ajatus yhteisestä golftapahtumasta syntyi itsekin golfia harrastavan ja seuraavan Varovan toimitusjohtaja Mikko Vihannon mukaan melkein kuin itsestään, ja GoGolf valikoitui tapahtuman järjestäjäksi luontevasti. Vihanto kehuu golfia mainioksi tavaksi yhdistää huvi ja hyöty. 

”PGA Tourilla on useammassa eri yritysten nimeä kantavassa ammattilaiskilpailussa mukana jokin hyväntekeväisyysaihe, jota tuetaan kilpailun kautta. Vaikka mittakaavamme on pienempi, niin ajattelin, että olisipa hienoa olla toteuttamassa jotain tämänkaltaista myös Varovan toimesta. Kun olin idean kanssa yhteydessä GoGolfiin, niin ajatus sai nopeasti vastakaikua myös heidän puoleltaan, ja järjestelyt sujuivat hienosti. Tämä asiakkaille ja yhteistyökumppaneille suunnattu tapahtuma oli mukava järjestää nimenomaan yhdessä MLL:n ja GoGolfin kanssa”, Vihanto taustoittaa.

Varovan toimitusjohtajan tyylinäyte ykköstiillä. Kuva: Arto Pennanen.

‘Välitämme’ kertoo Varovan ajatusmaailman

Vuonna 1948 perustettu Varova Oy on suomalainen perheyritys, joka palvelee ulkomaankauppaa harjoittavia vienti- ja tuontiyrityksiä kaikissa kansainväliseen logistiikkaan liittyvissä asioissa. 

”Varovan tarkoitukseksi tuli oikeastaan henkilöstön kautta muutama vuosi sitten termi ‘Välitämme’, joka kertoo yrityksen välittävän paitsi toisistamme, asiakkaista ja kumppaneista, myös yhteiskunnasta. Ja tietysti välitämme myös kuljetuksia ja huolintaakin”, kertoo Varovan henkilöstöjohtaja Camilla Karhunen.

Karhusen mukaan Mannerheimin lastensuojeluliiton valinta yhteistyökumppaniksi sujui helposti. 

“Sain tehtäväksi selvittää miten Varova voisi osoittaa välittävänsä yhteiskunnasta. Selasin aika monta eri organisaatiota läpi, kaikki suomalaisia, sillä olemme itse suomalainen perheyritys. Meille oli tärkeää, että kumppani on suomalainen ja että tuki kohdistuu nimenomaan meille Suomeen – siitäkin huolimatta, että maailmallakin on tarpeita.”

Perinpohjaisen tutkimuksen kautta MLL:n toiminta kolahti Karhuseen, etenkin Lasten ja nuorten puhelin ja chat, sillä sinne tulee paljon puheluita, ja siellä tuen tarve on aivan valtava. 

“Samalla mietittiin toinenkin avustuskohde, jossa valinta kohdistui kiusaamisen vastaiseen työhön. Kiusaaminen on saattanut koskettaa aika montaa meistä jo kouluaikoina tai jopa työelämässä.”

Valintoja helpotti yhteisten arvojen lisäksi Varovan aiempi toiminta. 

“Kun meidän silloinen toimitusjohtajamme, nykyinen hallituksen puheenjohtaja Pekka Laitinen täytti 60 vuotta, henkilöstö keräsi lahjan, joka luovutettiin MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen hyväksi. Siitä ehkä jäi mieleen, että tämä olisi henkilöstöllemme hyvä ja tärkeä kohde”, Karhunen muistelee.

Vuodesta 2018 toimitusjohtajana toiminut Vihanto on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön MLL:n kanssa, josta hän kokee kummankin osapuolen hyötyvän.

”Halusimme löytää yrityksemme arvoihin ja tarkoitukseen sopivan tukimuodon pidempiaikaisen kumppanuuden kautta. MLL:n kiusaamisen vastainen työ sekä Lasten ja nuorten puhelin ja chat osuivat tähän tarkoitukseen hyvin. Työ, jota MLL tekee näiden merkityksellisten aiheiden parissa, on ollut vaikuttavaa, etenkin poikkeusajan haastettua monen apua tarvitsevan nuoren arkea entisestään.”

“Meillä on sellainen fiilis, että olemme olleet enemmän saamapuolella tässä. Henkilöstöltä saatu palaute on ollut, että hienoa kun työnantaja on mukana tällaisissa asioissa.”

MLL:n varainhankintapäällikkö Tiina Vienanlinna (vas.) ja Varovan henkilöstöjohtaja Camilla Karhunen sekä toimitusjohtaja Mikko Vihanto kertomassa yhteistyökuvioista. Kuva: Arto Pennanen.

Avun tarve lisääntynyt

Pitkittynyt koronapandemia ja heti sen perään alkanut sota Ukrainassa on kasvattanut lasten ja nuorten tarvetta keskustella itseään askarruttavista aiheista. Mannerheimin lastensuojeluliiton varainhankintapäällikkö Tiina Vienanlinnan mukaan Varovan panostus on ollut äärimmäisen tärkeä. 

“Lasten ja nuorten puhelimeen ja chatiin tuli viime vuonna 125 000 yhteydenottoa. Näistä vain noin kymmeneen prosenttiin pystyttiin vastaamaan. Viime syksynä kyettiin Varovan ja muiden lahjoittajien tuella laajentamaan chatin aukioloaikoja. Paljon on vielä tehtävää, että saadaan koulutettua uusia vapaaehtoisia ja pystytään vastaamaan yhä useamman lapsen ja nuoren yhteydenottoon. Varovan ja muiden tukijoiden lahjoitukset tulevat tarpeeseen.”

Yli sadan vuoden ajan lasten ja nuorten hyväksi toimineen MLL:n toimintatapana yhteistyöhön lähdettäessä on aloittaa miettimällä mikä parhaiten palvelee yritystä, ja mitä kaikkea sisältöä yhteistyöhön rakennetaan. Varovan kohdalla päädyttiin ratkaisuun, jossa käydään kertomalla henkilökunnalle ainakin kerran vuodessa, mitä kaikkea tukirahoilla on saatu aikaiseksi ja onnistuttu tekemään.

Rentoa birdiejahtia käytiin leppoisassa säässä rennoissa tunnelmissa. Kuva: Arto Pennanen.
Kisan ohessa aloittelijoille järjestettiin mahdollisuus tutustua golfiin harjoitusalueella. Kuva: Arto Pennanen.

GoGolf taitaa tapahtumajärjestelyt

Myös GoGolfin avainasiakaspäällikkö Antero Hiito kehui onnistunutta tapahtumaa. 

“Oli hienoa olla liikkeellä tällaisen asian tiimoilla, jossa kaikille osallistujille tuli varmasti hyvä mieli. Me GoGolfilla näemme välillä jonkin verran tiukempaakin kilpailutoimintaa, mutta yleensä yritystapahtumat ovat aika rentoja, ja pitävät sisällään paljon kaikenlaista kisailua. Järjestämme tapahtumia myös talviaikaan, esimerkiksi simulaattorikisoja sisätiloissa GoGolfin Loungeissa. Kaikki mikä golfiin liittyy, järjestyy meidän kauttamme.”

”Onnistuneen golftapahtuman suunnittelu alkaa yhteydenotolla GoGolfiin. Ota yhteyttä sähköpostitse antero@gogolf.fi tai puhelimitse 0400 779 665, niin suunnitellaan teille yksilöllinen tapahtuma.” Hiito kehottaa.

Etsi luettavaa