Hyppää sisältöön

Varoitamme: Jason Dayn golftalo saattaa herättää kateutta – olohuoneessa on simulaattori, takapihalla harjoituskenttä ja rannan lähellä sauna

Jason Dayllä on Ohion-kodissaan oma golftalo ja harjoituskenttä.

Jason Day esittelee talonsa, jonne moni himogolfari olisi varmasti valmis muuttamaan siltä seisomalta.

Juuri nyt parasta YouTubea – ainakin golfmielessä – on PGA Memesin tuottama jakso, jossa vieraillaan Jason Dayn Ohion-kodissa. Entisen maailmanlistan ykkösen tilukset saavat golffanaatikot kateudesta vihreäksi.

Noin 25 minuutin jakson katsoo kuola molemmista suupielistä valuen. Suomalaisia kiinnostava tieto on se, että tontilta löytyy myös erillinen pieni saunarakennus.

Oi, olisipa omassakin olohuoneessa simulaattori, virtuaalinen puttiviheriö (kallistukset muuttuvat tarpeen mukaan sähköisesti) ja liukuovet, jotka avaamalla voi lyödä palloja lähes 150 metrin matkan päähän upeille harjoitusviheriöille, joiden takaa aukeaa upea järvimaisema.

Sisätilat harjoittelua varten ovat tarpeet, sillä Dayn koti sijaitsee Columbuksessa, Ohiossa eli melko pohjoisessa reilu 200 kilometriä Kanadan rajasta.

Haastattelussa Day kertoo simulaattorin hyödyistä muuttaessaan svingiään. 

”Hyvä puoli svingin laittamisessa uusiksi simulaattorin avulla on se, ettei pallon lentoon tule kiinnitettyä huomiota. Tyypillisesti jos teen svingimuutoksia rangella, katson pallonlentoa ja alan reagoida siihen ja menetän sen, mitä yritän teknisessä mielessä tehdä”, Day sanoo.

Saatuaan tekniikan kuntoon simulaattorin avulla, hän voi astua ulos ja lyödä palloja oikeille viheriöille, kunnes tuntee olevansa valmis viemään muutokset kentälle.

Harjoituskentän suunnittelussa on haettu inspiraatio eri huippukentistä, kuten Muirfield Villagesta, Oakmontista ja Augusta. Bunkkereissa on erilaista hiekkaa eri kentiltä, jotta harjoittelu olisi autenttisempaa.

Tässä video, jota katsomalla 25 minuuttia menee joutuisasti:

GOLFTALO EI ole kuitenkaan Dayn kuusihenkisen perheen varsinainen koti, vaan he asuvat samalla tontilla, lähellä rantaa sijaitsevassa kartanossa.

Sinne ei kameroiden kanssa mennä, mutta jo golftalo, joka voisi kutsua golfluolaksi stereoidella, kelpaisi varmasti varsinaiseksi kodiksi suurimmalle osalle lukijoistamme.

Golftalon yläkerrasta löytyy vierashuoneita esimerkiksi valmentaja Chris Comolle ja muille Dayn tiimiläisille, kun he saapuvat Columbukseen auttamaaan valmennettavaansa kehittymään pelissä.

Varsinaista palkintohuonetta Dayllä ei ole, mutta hän on koonnut tärkeimmät pokaalit alakerran olohuoneeseen avohyllyille.

Dayn uran merkittävin saavutus on PGA Championshipin voitto vuonna 2015. Sen voittopokaali Wanamaker Trophy komeilee hyllyllä kunniapaikalla.

Tärkeimmäksi muistoesineekseen hän kuitenkin nimeää vanhan, lyhyen persimmon-puusta valmistetun draiverin.

”Tämä on golfmaila, joka löydettiin kaatopaikalta roskien joukosta kauan aikaa sitten, kun olin lapsi. Isäni löysi sen, ja tämä on golfmaila, jolla aloitin pelaamisen, kun oli kolmevuotias”, Day toteaa.

Day varttui erittäin köyhissä oloissa. Hänen isänsä oli alkoholisti, joka saattoi pahoinpidellä poikaansa, jos tämä oli pelannut huonosti golfia. Isä kuoli, kun Day oli 12-vuotias.

Äitiinsä Dening Dayhin Jasonilla on erittäin lämmin suhde. Filippiineiltä lähtöisin oleva Dening asuu suurimman osan ajasta Dayn erillisessä vierastalossa ja hakee green cardia eli pysyvää lupaa asua Yhdysvalloissa

Etsi luettavaa