Hyppää sisältöön

Vantaan Sanomat: Vantaan Golfpuistosta tutkintapyyntö – saiko urakoitsija miljoonien hyödyn läjityksestä?

Vantaan Golfpuiston portit menivät kiinni kesällä 2018.

Vantaan Golfpuistoa kohtaan on jätetty tutkintapyyntöjä. Vantaan kaupungin ja ympäristökeskuksen mitta täyttyi.

VANTAAN KAUPUNGINJOHTAJA on jättänyt poliisille tutkintapyynnön Vantaan Golfpuisto Oy:n ja alueella toimivan urakoitsijan toiminnasta, uutisoi tänään Vantaan Sanomat.

Kaupunki epäilee, että luvattomasta toiminnasta on saatu useiden miljoonien eurojen hyöty. Vantaa lähetti aiemmin tänään tiedotteen asiasta.

Kaupunki perusteleee tutkintapyyntöä sillä, että on tullut ilmi, että alueella on ollut huomattavaa vuokrasopimuksen ehtojen vastaista toimintaa. Toimintaan ei myöskään ole haettu ympäristölupia.

 

VANTAAN KAUPUNGIN ja Vantaan Golfpuiston välisessä vuokrasopimuksessa ei ole määritetty enimmäismäärää läjitykselle. Vantaan Sanomat tavoittaman kaupunginlakimies Juha Myllymäen mukaan se ei ole este tutkintapyynnön tekemiselle, sillä vaikka enimmäismääriä ei ole kirjattu sopimuksiin, alue on vuokrattu golfkenttäkäyttöön, ei maanläjityspaikaksi. 

”Joka tapauksessa näin suuren maa-ainesmäärän läjittäminen alueelle olisi vaatinut ympäristöluvan”, Myllmäki sanoi Vantaan Sanomille.

Tiedotteessa kaupunki arvioi, että toiminnasta on saatu arvioiden mukaan useiden miljoonien eurojen arvoinen taloudellinen hyöty. Alueelle on tuot maa-ainesta pääkaupunkiseudun rakennustyömailta 1,8 miljoonaa kuutiota, jonka vastaanottamisesta on peritty 2–6 euron maksu per kuutio.

Myllymäki kertoi Vantaan Sanomille, että alueelle tuodusta maa-aineksesta otetuissa näytteissä on ollut haitta-aineita. 

Kentän urakoitsijana on toiminut KRY Rakennus Oy, jonka toimitusjohtaja Marco Furu sai aikoinaan petostuomion valelaskujen lähettämisestä. Asianomistajana rikoksessa oli hänen silloinen työnantajansa Schenker.

Vantaan kaupungin lisäksi myös Vantaan ympäristökeskus on tehnyt tutkintapyynnön poliisille. Tämä tutkintapyyntö koskee vesilain rikkomisesta tai rikoslain 48 luvun ympäristön turmelemisesta.

 

VANTAAN GOLFPUISTO on ollut kiinni tähän asti. Kentälle johtavalla tiellä on portti kiinni. Kentän toimitusjohtaja Ville Nurmi sanoi pari viikkoa sitten GoGolfille, että kenttä aiotaan avata myöhemmin.

Kenttä markkinoi edelleen kotisivuillaan elinikäistä pelioikeutta hintaan 12 000 euroa ja muita pelipaketteja.

Tutkintapyyntöjen lisäksi Vantaan Golfpuiston omistavan United Golf Groupun omistajilla on ollut keskinäisiä riitoja.

VaGon hallitukseen kuuluu nykyään toimitusjohtaja Nurmen lisäksi hallituksen puheenjohtaja Jari Koski, joka toimii golfalalla myös päiväpelioikeuksia myyvän Supergolfin toimitusjohtajana.

Etsi luettavaa