Hyppää sisältöön

Vanajanlinnan keittiömestarin esikoinen – hole-in-one 25 vuoden yrittämisen jälkeen

Mika Jokela juhli keskiviikkona golfuransa ensimmäistä holaria.

Linna Golfin onnellisin henkilö keskiviikkona oli ennen työvuoroaan hole-in-onen kentän 13:lla tehnyt keittiömestari Mika Jokela.

Aikainen lintu madon löytää. Ja golfari aamuysillä uransa ensimmäisen holarin.

Mika Jokela teki omansa kentän 13:lla. Keskiviikkona väylän pituus oli 140 metriä, kädessä rautakasi.

”Pelaan nykyään one lenght-mailoilla Bryson DeChambeaun tapaan. Mailat tulivat bägiini lähes sattumalta.  Sain ne lahjaksi Mika Walkamolta ( Linna Golfin hallituksen pj.) , joka ei oppinut niillä lyömään. Vaikeaa se oli alkuun minullekin, mutta nyt väitän olevani jo parempi rautapelaaja kuin mihin normikepeilläni ylsin”,  tasoituksella 7,4 pelaava Jokela arvioi.

Jokela kuuluu Vanajanlinnassa jo kalustoon. Hän oli alkuun vuonna 2004 keikkaluonteisesti talossa töissä, mutta ammattitaito ja iloinen luonne tekivät vaikutuksen päättäjiin.

”Tällä samalla tiellä ollaan. Viihdyn työssäni. Vanajanlinnan muiden toimipisteiden kautta olen kyllä saanut ahkeroida myös Lapin kohteissa, Hangossa ja Nordcenterissa. Oman näkemykseni mukaan ei pysty luomaan uutta, jos jatkuvasti vaihtaa maisemaa. Ja viihtyvyyteen on varmasti vaikuttanut Linna Golfin kenttäkin.”

Golfin Jokela aloitti 25 vuoden iässä Uudessakaupungissa 90-luvun ensimmäisellä puoliskolla.

”Eniten golfkierroksia olen pelannut varmasti Ruotsin vuosinani ollessani suurlähetystön keittiössä. Siellä työskenneltiin enimmäkseen virka-ajan puitteissa. 15.30 lähdettiin hippulat vinkuen Kungsängeniin, jossa klubilla on kaksi kenttää ja aina tilaa. Silloin pelasin noin 70 kiekkaa vuodessa.”

Holarinsa jälkeen Mika Jokela pysähtyi ennen työvuoronsa alkua laskemaan, kuinka paljon hän on golfia pelannut ja holaria yrittänyt.

”Päädyin siihen, että täysiksi kierroksiksi muutettuina niitä tulee kausittain keskimäärin 25. Kun sen kertoo vuosien määrällä, on kiekkoja noin 6250.”

Par-kolmosten määrä kierrosta kohden on lähes poikkeuksetta  neljä, Mika Jokelalla yrityksiä esikoisen syntymiseksi oli tehtynä ennen osumaa oletettavasti enemmän kuin 25 000.

”Tuntuuhan tämä nyt todella hyvältä, yksi apina lähti selästä.”

Yhdeksän reiän urakan jälkeen Mika Jokela tarjosi paikalla olleille lasilliset kuohuvaa, mutta ei pistänyt elämäänsä risaiseksi.

”Iltavuoro on käynnissä, kymmeneen asti uskon täällä pysyväni”.

Golfareita houkutellaan illastamaan linnaan

Linna Golfissa pelaavien käytössä on kaksi ravintolaa, klubitalon lisäksi Linnan ravintola.

”Meidän teemamme alkaneella kaudella on saada entistä enemmän golfareita etenkin iltaisin linnalle syömään. Tätä markkinoimme etenkin osakkaillemme, mutta toki myös vieraspelaajille.

Klubitalon ravintolan aukioloajat ovat samat kuin aiempina kesinä, mutta myöhemmin illalla ruokalista on suppeampi.

”Club Sandwich on suosituin tuote, Hamburger-annoksessa rotukarjanpihvi takaa laadun. Nämä kaksi tuotetta ovat vuodesta toiseen peruskoostumukseltaan samanoloisia”, Mika Jokela muistuttaa lopuksi.

GoGolf onnittelee Mikaa, jonka positiivisuus ja hymy ovat tarttuvia, huumori silloinkin osuvaa, kun oma tai koko ryhmän peli ei ole aivan raiteillaan.

Etsi luettavaa