Hyppää sisältöön

Vanajanlinna Golf & Country Clubilla eniten miehiä naisiin verrattuna – kärkikymmenikön seuroissa yli kolme miestä naista kohden

Linna Golf on lajin yleisen trendin mukaan saanut jäsenistöönsä kahden viimeisen kauden aikana suuren määrän nuoria miespelaajia

Hämeenlinnalaisseuran kanssa kärkikolmikkoon sijoittuvien Oulujokilaakson Golfklubin ja Mikkelin Golfin yhteinen keskiarvo miesten ja poikien osuudessa jäsenmäärästä on neljä viidesosaa.

GoGolf  julkaisi edellisenä viikonloppuna artikkelin jäsenmäärältään Ruotsin suurimmista golfseuroista, sekä listasi viisi seuraa joissa on keskimäärin alhaisimmat tasoitukset.

Samassa yhteydessä ilmeni, että länsinaapurimme seuroissa joissa tasoitukset ovat alhaisimmat, on myös jäsenkunnasta huomattavasti normaalia suurempi osuus miehiä. 

Ruotsin suurin golfseura on pilvessä – herrakerhoissa pelaajilla alhaisimmat tasoitukset

Huomiota herättävää tätä pähkinää avatessa oli se, että Ruotsissa on eksklusiivisten golfkeskusten joukossa yhdistyksiä, joiden jäsenistöstä peräti 85 prosenttia on miehiä tai poikia.
85,2 % oli tarkka miesten osuus keskiarvona seuroissa, jotka muodostivat kärkiviikon alhaisimmissa tasoituksissa.

Tämän jälkeen oli luonnollista kaivaa esiin Suomen Golfliiton tuoreet tilastot sukupuolijauman vaihteluista seuroissa. Miesten ja poikien yhteenlaskettu osuus kaikista jäsenyyksistä (157 175 ) on 71,6 %, naisten ja tyttöjen 28,4 %.

Ruotsissa naisten osuus jäsenyyksistä on Suomea oleellisesti alhaisempi: 26,1 %.

Alla listaus kymmenestä kotimaisesta seurasta, joissa miesten ja poikien osuus oli kauden 2021 syyskuussa suurin. 

Suomessa ei päästä lähellekään Ruotsin ”herrakerhojen” 85 prosentin osuuksia jäsenkunnasta. 

GoGolf Turku kaupungin kupeessa Hirvensalossa on kenttäänsä ja opetustoimintaan panostamalla noussut merkittäväksi kasvattajaseuraksi.

GoGolf Turku kaupungin kupeessa Hirvensalossa on kenttäänsä ja opetustoimintaan panostamalla noussut merkittäväksi kasvattajaseuraksi.

Teemu Tyry

Listaamme viikonlopun aikana myös ne seurat, joissa naisten osuus on suhteessa suurin.

Miesten listaykkösestä, Linna Golfina paremmin tunnetusta golfkeskuksesta ja resortista artikkeli niinikään viikonlopun aikana.

Kotimaiset golfseurat joissa miesten ja poikien yhteinen osuus on suurin:

1.Vanajanlinna Golf & Country Club 81,0 %

2. Oulujokilaakson Golfklubi 80,0 %

3. Mikkelin Golf 79,0 %

4. Espoon Golfseura 78,0 %

5. Hattula Golf,78,0 %

6. Porin Golfkerho 78,0 %

7. Porvoo Golf 77,0 %

8. Kotojärven Kartanogolf 77,0 %

9. GoGolf Turku 77,0 %

10. St. Lake Golf Club 76 %

Etsi luettavaa