Hyppää sisältöön

Vanajalinna ja Linna Golf: Maailmanluokan laatua rennolla otteella

KUVATEKSTIT Yhdeksännen reiän viheriön taustalla näkyy Linna Golfin vaikuttava klubirakennus.

European Tour -tason olosuhteet golfkentällä, maailmanluokan ravintolapalvelut ja viiden tähden majoitusmahdollisuudet lumoavassa, luonnonkauniissa ympäristössä. Mitä muuta voit toivoa täydelliseltä golflomalta? 

HÄMEENLINNASSA SIJAITSEVAN Linna Golfin ja Hotelli Vanajanlinnan ympärillä leijuu mystinen savuverho, mutta kuplan sisällä on rento ja vastaanottava tunnelma. Tunnelman aistii jo Linna Golfiin saavuttaessa. Kaunis koivukuja, jota pitkin ajetaan, saa ryhdin hetkeksi suoristumaan. Jos kaulassa olisi rusetti, tulisi sitä vaistomaisesti oikaistua. 

Klubille saavuttaessa turha jäkitys jää pois, kun vastassa on tyylikkään iloinen henkilökunta. Vieras todellakin tuntee olonsa tervetulleeksi kattokruunun alla. Caddiemaster varmistaa, että pelaaja tietää kärryjen, vesipisteiden ja muiden tärkeiden asioiden sijainnin. Kukaan ei jää oman onnensa nojaan. 

Vanajanlinna tarjoaa paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja päärakennuksen hotellista klubitalon yhteydessä oleviin huoneistoihin.

Vanajanlinna tarjoaa paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja päärakennuksen hotellista klubitalon yhteydessä oleviin huoneistoihin.

Jussi Evinsalo

Klubilla ja sen ympäristössä huomaa, että jokainen yksityiskohta on otettu huomioon. Caddiemasterin kauluspaidan prässi on suorassa eikä pihan kukkapenkissä rehota yhtään ylimääräistä rikkaruohoa. Käynnissä oleva yritystapahtuma rullaa taustalla luontevasti ja pihalle pystytetyt teltat täyttyvät iloisilla ihmisillä. Puttiviheriö on komeassa kunnossa ja heti on huomattavissa, että tänään ei puttipelissä pääse helpolla. 

Avasin ensimmäisen päivän 10. tiiltä, kun suuri Rolex näytti tasan kello 15.00. Onnistunut avaus ja olin kentällä. Laskettelin takaysiä lämmittelynä seuraavan päivän täydelle kierrokselle. Kenttä oli upeassa kunnossa, ja oma pelifiilis oli todella korkealla. Huoliteltu kokonaisuus miellytti silmää ja todella nopeat griinit aiheuttivat päänvaivaa. Miten voi kolmen metrin putti mennä kaksi metriä pitkäksi. Oppirahoja.

Pelaamista kentällä helpotti merkittävästi klubilta saatu kattava väyläopas. Sen kanssa oli helppo hahmottaa etäisyyksiä ja suunnitella lyöntejä. Pieni, suuri asia, joka täydentää kokonaisuuden. 

Takaysin päättävä väylä 18 on todella näyttävä. Järvimaisemassa suoritettu avaus jatkuu luontevasti kohti Vanajanlinnaa. Kumpareiden vieressä sijaitsevan griinin takana sijaitseva kukkapelto kruunaa näkymän. Kierros todellakin saatetaan pakettiin tyylillä. Kilpailuissa väylät 9 ja 18 vaihtavat paikkaa, jolloin kilpailu päättyy suoraan klubitalon eteen. 

Linna Golf kuuluu European Tour Destinations -ketjuun.

Linna Golf kuuluu European Tour Destinations -ketjuun.

Jussi Evinsalo

HOTELLI VANAJANLINNA oli uusi kokemus ja jo sinne saapuminen aiheutti ensimmäisen Vau-efektin.

Vuonna 1924 valmistuneen Vanajanlinnan on suunnittelut Sigurd Frosterus, joka on suunnitellut myös Helsingin Stockmannin rakennuksen. Historia ja arvokkuus puskee jokaisen punaisen tiilen välistä katsojan silmiin. Samaa linjaa noudattaa miljööseen sopiva huone puutarha- ja järvinäköalalla.  

Illallisen jälkeen voi mennä nauttimaan maisemista Katumajärvelle.

Illallisen jälkeen voi mennä nauttimaan maisemista Katumajärvelle.

Jussi Evinsalo

Kolmen ruokalajin illallinen valkoisilla pöytäliinoilla tarjoiltuna ei jätä toivomisen varaa miltään osin.

Tyylikäs henkilökunta, arvokas tunnelma ja loppuun asti hiottu ruoka lautasella ovat todellakin maineensa arvoisia. Kuten Vanajanlinnassa muutenkin, illallisella vallitsee hienostunut, mutta rento tunnelma. Ravintolasalissa jokainen saa olla täysin oma itsensä, eikä pukeutumiskoodia tarvitse jännittää.

Elämyksen viimeistelee viilenevässä illassa ulkona nautittu jälkiruoka. Täydellistä maku- ja näköaistin hemmottelua. 

Vanajalinnan ja Linna Golfin ravintolat tarjoavat makuelämyksiä vailla vertaa.

Vanajalinnan ja Linna Golfin ravintolat tarjoavat makuelämyksiä vailla vertaa.

Jussi Evinsalo

Ilta-auringon laskiessa horisonttiin käyskentelin vielä rauhallisesti Vanajanlinnan mailla. Ympäristö oli hiljainen, jokunen draiverin sweet spot -ääni kuului vielä taustalla. Rauhallinen ympäristö alkoi valmistautua jo seuraavaan päivään. 

HOTELLIN MONIPUOLINEN ja runsas aamiainen antoivat juuri oikeat eväät tulevaan. Täyteen kierrokseen Linna Golfin kentällä. Sain kierrokselle seuraksi tutun pelikaverin kirittäjäksi. Taivas oli pilvessä, mutta tunnelma korkealla. En sanonut sitä ääneen, mutta tuntui siltä, että tänään kulkee. 

Ja niin kulkikin. Golfkierros kestää 18 reikää ja väliin mahtuu aina tapahtumia. Niin tälläkin kertaa, mutta jänne kesti silti loppuun asti. Golfromantikkona en tiedä parempaa. Täydellisessä kunnossa oleva kenttä, hieno peliseura ja peli, joka kulkee. Muutama kierrokselle sattunut vesipisara ei menoa haitannut.

Kentillä ei liian usein näe valvojia. Linna Golfissa valvoja kiersi kenttää ja varmisti täydehkön kentän rullaamisen, eikä sumppuja päässyt syntymään. 

Linna Golfin kenttä oli mahtavassa kunnossa.

Linna Golfin kenttä oli mahtavassa kunnossa.

Jussi Evinsalo

Takaysin puolessa välissä mielessä alkoi kummitella tuttu tunne, tämähän sujuu. Sitä on seurannut yleensä romahdus, mutta ei tällä kertaa. Oliko se edellisenä iltana alkupalana syöty 5/5 tartarpihvi vai pehmeässä Vanajanlinnan sängyssä nukuttu yö, mutta jänne kesti loppuun saakka. Lopulta korttiin -7 alle oman tasoituksen ja personal best. Huikea fiilis European Tour -kentällä totaaliselle amatöörille. 

Klubitalon saunaosasto ei himmentänyt tunnelmaa. Lounge-tyyppinen avara tila on se kuuluisa 19. väylä. Tilavassa saunassa käydyt jälkipelit on hyvä saattaa loppuun suihkuhuoneen porealtaassa. Tämä yhdistettynä klubiravintolan burger-ateriaan oli viimeinen piste iin päälle. Tämä golfelämys oli täydellinen ja täysin vertaansa vailla. 

Linna Golf

  • Par 72
  • Avattu: 2005
  • Pituudet: 6 624, 5 965, 5 663 ja 4 959 metriä
  • Suunnittelija: Tim Lobb
  • Osoite: Vanajanlinnantie 485, Hämeenlinna
  • Puhelin: 0300 870 578 (0,8 euroa/min + pvm/mpm)

Linna Golf

Etsi luettavaa