Hyppää sisältöön

Valta vaihtui: Justin Thomasin unelma toteutui!

Justin Thomas on uusi maailman ykköspelaaja

The Players Championshipin yhdeksi voittajaksi voidaan laskea Justin Thomas. Maailmanlistan ykköseksi kisassa noussut Thomas toteutti pitkäaikaisen unelmansa listan ykköspaikasta.

Justin Thomas siirtyi maailmanlistan ykköseksi ohi Dustin Johnsonin. 11:s sija The Players Championshipissa riitti nostamaan 25-vuotiaan historian neljänneksi nuorimpana pelaajana golfin ykköspelaajaksi. 

Thomas siirtyi ykköseksi niukalla erolla ennen pitkäaikaista valtiasta Dustin Johnsonia. Maailmanlistan kärkeen riittää pistekeskiarvo 9.18 kilpailua kohden. Dustin Johnson on toisena keskiarvolla 8.93. 

Uusi ykköspelaaja myönsi, että asia on pyörinyt hänen mielessään jo pitkään – jopa vaikuttanut peliesityksiin. 

”Minulla ei ole ikinä ollut näin paljoa vaikeuksia olla ajattelematta jotain asiaa. Se oli todella ärsyttävää. Sain jatkuvasti kysymyksiä aiheesta ja koko härdelli vaikutti pelaamiseen. En mielestäni suhtautunut asiaan niin hyvin kuin olisin voinut”, Justin Thomas myönsi. 

Suomalaisten osalta viikonloppu ei tuonut juurikaan muutoksia rankingeihin. Tapio Pulkkanen on parhaana suomalaisena sijalla 213. Mikko Korhonen on sijalla 222 ja Mikko Ilonen sijalla 260. 

Etsi luettavaa