Hyppää sisältöön

Valspar Championship alkoi vauhdikkaasti

Kapea ja haastava Innisbrook Golf Club on vuosittain yksi PGA Tourin vaikeimmista kentistä. Torstain avauskierroksella nähtiin kuitenkin huipputuloksia.

Tavallista tyynempi keli ja pehmeät griinit antoivat pelaajille mahdollisuuden tehdä birdiejä. Kilpailun kärkeen iski Jim Herman tuloksella -9. Hermanin rautapeli oli päivän parasta ja hän teki tulosta loistavilla lähestymisillään. 

Maailmanlistan mukaan kilpailun paras pelaaja Henrik Stenson aloitti vahvasti pelaamalla tuloksen 64 (-7), ja hän jakaa toista sijaa. Ruotsalainen missasi kierroksella vain yhden väylän, osui neljääntoista griiniin ja puttasi loistavasti.

Stensonin viimeisin voitto on The Open Championshipistä, ja viimeiset puoli vuotta hän on pelannut loistavaa golfia. Viimeisessä kahdessatoista kilpailussa hän on sijoittunut top-10:n ulkopuolelle vain kerran. Tästä voidaan vähentää kaksi WD-vetäytymistä, jotka ovat johtuneet pienistä vaivoista, kuten viime viikon vatsakivusta Meksikossa.

Kierroksen jälkeen Stensonin ajatukset olivat jo Augustassa ja Mastersissa. Hän kertoi, ettei peli ole koskaan ollut loistavassa terässä ennen kauden ensimmäistä majoria ja tänä vuonna asiaan olisi kiva saada muutos.

Huikeista kärkituloksista huolimatta kilpailun cut-rajan voi ennustaa pysyvän parin tuntumassa. Avauskierroksen etumatka voi muodostua ratkaisevaksi tekijäksi, jos kenttä kuivuu ja tuuli yltyy viikon aikana.

Leaderboard

Etsi luettavaa