Hyppää sisältöön

Valmentaja Timo Karvinen:  ”Sami Välimäki tietää minne hän on matkalla”

Sami Välimäen vakuuttava loppukiri tuotti  paikan viimeiselle kierrokselle Vic Openissat

Sami Välimäki on kautta aikojen ensimmäinen suomalaispelaaja, joka nousee kolmostason kiertueen menestyksillä maailmanlistalla 400:n ensimmäisen joukkoon

Ensimmäinen ammattilaiskausi ProGolf Tourilla oli Sami Välimäelle neljän voiton myötä täydellinen läpimurto. Yhden kauden aikana pääasiassa Saksassa pelattavalla kiertueella kovempaan voittotahtiin on yltänyt vain Martin Kaymer, joka piipahti PGT:lla 14 kisan ja viiden voiton mittaisen jakson kaudella 2006.

Sami Välimäki oli erittäin lupaava ja menestyvä 18-vuotias nuorukainen siirtyessään kauden 2016 päätösvaiheilla Timo Karvisen valmennukseen.

Kansainvälinen läpimurto oli vielä tekemättä, amatöörien maailmanlistalla nokialainen oli sijaluvun 350 paikkeilla.

”Samista huokui jo aloittaessamme  läpi halu ja päätös siitä, minne hän on matkalla. Tavoite oli kirkas, ammattilaisuuteen ja pidemmällä aikavälillä European Tourille”, Karvinen muistaa vajaan kolmen vuoden takaista aikaa.

Kehityskulku on ollut todella nopeaa jopa tasaista, vaikka vaikeampia aikojakin on koettu.

”Putti on ollut tärkeä kehitysalue. Olen todella iloinen siitä, että Samista on kehittynyt vahva puttaaja.”

”Myös lyhyiden rautojen kanssa on menty kovasti eteenpäin. Pidemmillä raudoilla tavoitteemme on ollut madaltaa lentokaarta, joka tuo paremman pituuskontrollin. Se on kehittynyt, tuonut tarkkuutta sekä menestystä.”

Avauslyöntejä ja väyläpuita ei suinkaan ole jätetty syrjään, mutta Karvinen kertoo, että vajaan kolmen vuoden aikana niiden petraaminen on ollut hyvin harvoin harjoituksen pääaiheena.

”Oleellinen asia menestykselle on mielestäni se, että Sami on päässyt valmistautumaan hyvin kisoihin. Jaksotus kilpailemisen, harjoittelun ja levon välillä on ollut kohdillaan. Siitä kielii sekin, että Samin ote on pitänyt etenkin voittokisoissa mainiosti loppuun asti.”

”Karsintoihin ei lähdetä pelkästään kokemusta hakemaan”

Neljättä ProGolf Tourin voittoa Timo Karvinen seurasi Suomesta.  Syksyn seuraava suuri tavoite on ET:n karsintojen toinen vaihe. Sami Välimäellä on siis jo vahva kortti CT:lle vuodeksi 2020.

Hän  sai syyskuun ET:n kisaan Hollantiin villin kortin managerinsa Chubby Chandlerin kautta. Debyytti pääkiertueella päätyi karsiutumiseen.

”Koetamme elää hetkessä. Sen johdosta oli tarkoituskin, että Sami pelaa Saksan kiertueen loppuun, sen jälkeen aloitamme valmistautumisen karsintoihin.”

Euroean Tourille kipuaa karsintojen kautta vuosittain useita pelaajia, jotka hilaavat itsensä pääkiertueelle pysähtymättä Challenge Tourille. 

”Olemme tietysti puhuneet harjoittelun ohessa kieli poskella monista asioista. Yksi sellainen aihe on ollut tulevan kauden pelit. On niissä  jutuissa heitetty esiin se kaunis ajatus, että Samin  ensimmäinen kisa karsintafinaalin jälkeen olisi ET:n perinteinen starttikisa Hongkongissa. Pelkkää kokemusta karsintoihin ei lähdetä hakemaan”, Timo Karvinen muistuttaa lopuksi kovasta tavoitteesta, joka loppukesän ja syksyn menestysten myötä tuntuu erittäin realistiselta..

Sami Välimki, kotisivut

Sami Välimäki

synt. 16.7.1998.

Kotiseura: Nokia River Golf

Valmentaja: Timo Karvinen, Pasi Keskumäki (fysiikkavalmennus)

Virstanpylväitä uralla kausilta 2017-2019 

2017: Vierumäki Finnish Challenge, 11:s uran ensimmäisessä CT:n kisassa. Amatöörien maailmanlistalla nousu  sijaluvulta 350 sijalle 50:s.

2018: Amatöörien kultaa joukkueiden EM-kisoissa. Nousu amatöörien maailmanlistalla kymmenenneksi. Edusti Manner-Eurooppaa Bonallack Trophyssa Linna Golfissa.

2019: Siirtyi ammattilaiseksi. Neljä voittoa ProGolf Tourilla, jossa rahalistalla toinen. 

 FT:lla paras kotikentällään Nokialla pelatussa NRG Openissa.

Siirtyy menestystensä vuoksi Challenge Tourille kaudelle 2020

Tavoittelee marraskuussa ET:n karsinnoissa paikka pääkiertueelle.

Nousee maailmanlistalla 400:n ensimmäisen joukkoon. Arvoitu sijoitus tuoreimman voiton jälkeen 380-390.

Etsi luettavaa