Hyppää sisältöön

Valkoisessa talossa herättiin, kun Skotlannin pääministeri totesi, ettei Trump saa matkustaa golfreissulle Turnberryyn virkaanastujaisten alla

Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon käytännössä kielsi Donald Trumpin maahantulon virkaanastujaisten alla.

Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon totesi, että presidentti Donald Trumpin ei tule matkustaa golfin takia Skotlantiin koronarajoitusten vuoksi. Sen jälkeen Valkoisesta talosta kiellettiin väistyvän presidentin matkasuunnitelmat Joe Bidenin virkaanastujaisten ajaksi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei aio osallistua seuraajansa Joe Bidenin virkaanastujaisiin 20.1. Sen sijaan kansainväliset mediat spekuloivat sillä,  että Trump saattaa matkustaa niiden ajaksi Skotlantiin, tarkemmin sanottuna omistamaansa Trump Turnberry -golfresortiin.

Eilen kantaa Trumpin matkasuunnitelmiin kysyttiin Skotlannin pääministeriltä Nicola Sturgeonilta. Tämä ei ollut kuullut Trumpin mahdollisesta saapumisesta maahan, mutta suhtautui asiaan kielteisesti. Saapuessaan maahan Trump saattaisi rikkoa lakia, koska Skotlanti rajoittaa maahantuloa koronaepidemian vuoksi.

”Me emme salli ihmisten saapuvan Skotlantiin ilman välttämätöntä syytä, ja se koskettaa myös häntä, aivan kuten kaikkia muitakin. Golfin pelaaminen ei ole sellainen asia, jonka miellän välttämättömäksi asiaksi”, Sturgeon kertoi tiedotustilaisuudessa.

Britannia on joutunut asettamaan jälleen tiukkoja koronarajoituksia, jotka jatkuvat helmikuuhun saakka. Englannissa, Skotlannissa, Walesissa ja Pohjois-Irlannissa ei saa poistua kotoa kuin välttämättömistä syistä, kuten lääkärille, ruokakauppaan ja töihin. Ulkoilu on sallittua kerran päivässä lähellä kotia.

Spekulaatiot Trumpin matkasuunnitelmista Skotlantiin lähtivät liikkeelle, kun Turnberryn lähellä sijaitsevaa Prestwickin lentokenttää oli informoitu, että Yhdysvaltain asevoimien Boeing 757 -lentokone saattaa laskeutua kentälle virkaanastujaisten alla 19.1.

Lentokone on ollut Trumpin Melanie-vaimon käytössä virkamatkoilla, mutta Trump itsekin on käyttänyt sitä aika ajoin.

Spekulaatiota voimistivat se, että Yhdysvaltain armeijan tiedustelukone olisi pörrännyt Turnberryn resortin yllä marraskuussa. Tämä on yleensä viitannut siihen, että Trump viettäisi pidemmän aikaa kyseisissä maisemissa.

Tilanne kuitenkin muuttui sen jälkeen kun Sturgeon otti kielteisen kannan Trumpin mahdolliseen maahantuloon, Valkoisesta talosta otettiin ensimmäistä kertaa kantaa asiaan.

Trumpin tiedottaja Kayleigh McEnany kertoi, että uutisointi Trumpin matkasuunnitelmista Turnberryyn eivät olleet tarkkoja.

”Presidentti Trumpilla ei ole suunnitelmia matkustaa Skotlantiin”, hän totesi.

Lähde: Washington Post

Etsi luettavaa