Hyppää sisältöön

Välimäki puksutti kolme reikää bogijunassa, mutta raiteet johtivat silti jatkoon – sensaatiomainen Åberg ja Söderberg kärjessä

Sami Välimäen pelit jatkuvat Lontoossa viikonvaihteessa. KUVA: GETTY IMAGES

Ruotsilla on kaksoisjohto BMW PGA Championshipissä. Sami Välimäki jatkaa parhaana suomalaisena.

Sami Välimäki oli parhaimmillaan jaetulla 12. sijalla Wentworthissä, Lontoossa pelattavassa BMW PGA Championshipissä. Sitten hän hyppäsi kolmen reiän mittaisen bogijunan kyytiin ja putosi tasan 40 sijaa pysyen kuitenkin cut-rajan paremmalla puolella.

Tällä hetkellä hän jakaa 50:tä sijaa, kun osalla pelaajista jäi pimeyden vuoksi vielä joitakin reikiä pelaamatta kiertueen lippulaivakilpailussa.

Välimäen lisäksi myös Kalle Samoojan pelit näyttäisivät jatkuvan peräti yhdeksän miljoonan dollarin Rolex-sarjan kisassa. Hän tasapainoilee cut-rajan paremmalla puolella sijalla 61, kun 65 parasta ja samassa tuloksessa jatkavat pelejä viikonvaihteessa.

”Täytyy olla tyytyväinen lopun peli-ilmeeseen. 12:lla tuntui, että ranka katkesi, mutta sain loppuun lyötyä vaan laadukkaita vetoja ja vihdoin tarvittavat pari puttia sisään”, Samooja summasi päivää tiedotteessa.

Samoojan mainitsemalle 12:lle tuli päivän toinen bogi, ja vaikka Samooja birdiejä saikin sisään lopussa, ei puttipeli edelleenkään aiheuttanut riemun kiljahduksia.

”Kyllä se aika synkkää on ollut griineillä. Nyt vaan toivotaan, että riittäisi jatkoon”, hän sanoi heti kierroksen jälkeen.

Todennäköisesti riittää, vaikka teoriassa takana on vielä sen verran pelaajia kärkkymässä cut-rajan takana, että täysin varmaa se ei ole.

Sen sijaan Tapio Pulkkasen pelit päättyivät perjantaina. Kymen Golfin miehen asema on muuttumassa tukalaksi siinä mielessä, että hän putoaa rankingissa entisestään ja kilpailut ovat käymässä vähiin työpaikan säilyttämiseksi suoraan ilman karsintoja.

Ruotsilla kaksoisjohto

Kilpailua johtaa tässä vaiheessa ruotsalaiskaksikko Ludvig Åberg ja Sebastian Söderberg, joka lopetti kierroksen eagleen kierroksen ja päätyi yhteistulokseen -10 (70-64). Huikea Åberg, joka voitti edellisen kilpailunsa Sveitsissä, puolestaan päätti kolmen perättäiseen birdieen.

Kolmatta sijaa jakavien pelaajien joukossa ovat muun muassa Englannin Tommy Fleetwood ja Puolan Adrian Meronk, jonka paikan Euroopan Ryder Cup -joukkueessa vei vasta muutaman kuukauden ammattilaisena operoinut Åberg.

Meronk haluaisi tällä viikolla varmasti mieluusti Åbergin päänahan kilpailussa, mutta helpolla hän ei sitä tulee saamaan.

Euroopan joukkueen ykköspelaaja Rory McIlroy oli lähellä karsiutua, mutta viimeisen reiän birdie pelasti pohjoisirlantilaisen tulokseen -1 ja todennäköisesti jatkoon.

Kovin pelaaja, joka joutuu jatkamaan kierrosta huomenna aamulla on avauskierroksen jälkeen johdossa ollut Tanskan Marcus Helligkilde, joka on kaksi lyöntiä kärjestä ja tuloksessa -8. Hän voi siis vielä uhata ruotsalaiskaksikon kärkipaikkaa kilpailun puolivälissä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa