Välimäki palasi kisatauolta supervireessä: ”Odotukset olivat aika nollassa”

Sami Välimäki oli kovassa vireessä Prahassa. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki johtaa DP World Tourin kisaa avauskierroksen jälkeen ja oli lähellä sivuta kauden parastaan.

Sami Välimäki palasi vahvana kesätauolta kilpailujen pariin Czech Masters -kisassa. 25-vuotias peluri selvitti Albatross Golf Resortin kentän avauskierroksella upeasti yhdeksän alle parin tulokseen 63. Kohde sijaitsee lähellä Prahaa.

Huipputuloksesta huolimatta Välimäelle kyseessä on vasta kauden kolmanneksi paras kierros, sillä viime syksynä hän pelasi kaksi 62 lyönnin kierrosta.

Läheltä piti, ettei tänäänkin tuloksena olisi ollut tuo sama 62, sillä hänellä oli yhdeksännellä eli päivän viimeisellä reiällään hyvä mahdollisuus birdieen.

Pallo jäi kelpo yrityksen jälkeen kuitenkin roikkumaan aivan reiän reunalle. Suomalaisen kierros piti sisällään yhdeksän birdieä ja yhtä monta paria.

Välimäen johto avauskierroksen jälkeen on kaksi lyöntiä. Toista sijaa jakaa viisi pelaajaa tuloksessa 65 eli seitsemän alle parin: Ryo Hisatsune, Maximilian Schmit, Alexander Björk, Nikolai Højgaard ja Todd Clements.

Välimäki pelasi edellisen kerran kuukausi sitten The Openissa, jossa sijoittui jaetulle 68. sijalle. Tämän jälkeen hän piti todella tauon golfista ja yllättyi itsekin kovasta vireestään.

”Pidin lomaa sunnuntaihin asti, joten odotukset olivat aika nollassa”, Välimäki paljasti GoGolfille.

Viisi ensimmäistä kisareikää Välimäki pelasi viisi alle parin. Monelle saattoi tulla mieleen Lauri Ruuskan viime viikon avauskierros Vierumäellä. Ruuska aloitti kilpailun tuloksella 59 lyöntiä ja voitti lopulta koko kilpailun. Välimäki ei tällä asialla vaivannut päätään kesken pelin.

”Ei (Ruuskan kierros) käynyt kyllä missään kohtaa mielessä, ihan riittävästi oli vielä lyöntejä jäljellä”, Välimäki sanoi.

Välimäen lisäksi kisassa ovat mukana Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen. He mahtuvat avauskierroksen jälkeen nipinnapin sadan parhaan joukkoon tuloksella par.