Hyppää sisältöön

Välimäki nousi parhaaksi suomalaiseksi, Pulkkanen pelasti jatkopaikan kovalla loppukirillä ja Samoojalla loppui tsemppi

Sami Välimäki paransi kierrostulostaan eilisestä kolmella lyönnillä. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen selvisivät jatkoon Irish Openissa. Kalle Samoojan kisasta tuli kahden kierroksen mittainen.

Sami Välimäki onnistui nousemaan kolmisenkymmentä sijaa perjantain toisella kierroksella The K Clubilla pelattavassa Irish Openissa. 25-vuotias peluri on yhteistuloksessa -4 (71-69), mikä riittää jaettuun 36. sijaan.

Välimäki on tehnyt kahteen kierrokseen ainoastaan kaksi bogia, yhden kumpanakin päivänä. Birdie-määrä on kuitenkin jäänyt sen verran vähiin, että kärjessä porhaltaviin Jordan Smithiin ja Shubhankar Sharmaan (-13) eroa on yhdeksän lyöntiä.

Myös Tapio Pulkkasen pelit jatkuvat viikonvaihteessa. ”Hattu-Tapio” pelasi ensimmäisen yhdeksän reikää neljä yli parin ja näytti siltä, että laulukuoro kutsuu. Kymppitiiltä startannut Pulkkanen onnistui kuitenkin kääntämään puolimatkan krouvissa pelinsä suunnan ja paineli viimeiset yhdeksän reikää yhtä monta lyöntiä pakkasen puolelle.

Suomalainen on tuloksellaan -2 (70-72) sijalla 62, kun 65 parasta pelaajaa läpäisee cutin.

Sen sijaan Kalle Samooja sai pakata kimpsunsa ja kampsunsa. Tuloksella +8 (73-79) hän on viimeisten joukossa.

”Siellä roiskui kura oikein pahemman kerran. Takaysillä katosi sitten viimeinenkin tsemppi”, Samooja kuvaili värikkäästi peliään tiedotteessa.

Viidellä viimeisellä Samooja suorastaan romahti pelattuaan en kuusi yli parin: ”Vaikeaa oli, ei mahda mitään.”

Supertähti Rory McIlory jakaa 25. sijaa tuloksella -5 ja isäntämaan Shane Lowry (-8) on yhdeksäntenä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa