Hyppää sisältöön

Välimäki kärkikahinoissa Skotlannissa – Samooja onnistui Carnoustiessä

Sami Välimäki upotti tänään kaksi lyhyehköä eagle-puttia. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki pelasi tänään vahvan kierroksen golfin kehdossa. Myös Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen onnistuivat alittamaan parin ja nousemaan tulosluettelossa.

Sami Välimäki on erinomaisissa asemissa kolmella tunnetulla skotlantilaisella links-kentällä pelattavassa Alfred Dunhill Links Championshipissä, kun kilpailu on edennyt puoleenväliin.

Välimäki jakaa kuudetta sijaa tuloksella -9 (68-67). Kärjessä olevaan Matt Fitzpatrickiin (-13) hänellä on eroa neljä lyöntiä.

Tänään Välimäellä oli vuorossa kentistä tilastollisesti helpoin: St. Andrews Old Course. Eilen hän pelasi Kingsbarnsin, joten huomenna suomalainen saa eteensä todellisen haasteen: Carnoustien.

Kenttää pidetään yhtenä maailman vaikeimmista.

”Hyvää peliä ollut pari päivää, toivottavasti sama jatkuu. Ihan hauska kerran vuodessa ja mukava, että ollaan pärjätty tänä vuonna”, Välimäki sanoi.

”Huomenna silmät kiinni ja sadetta kohti”, hän kertoi.

Tänään legendaarisella Old Coursella Välimäki esiintyi vahvasti kentän kummallakin par 5 -reiällä. Hän teki molemmilla eaglen. Ensin hän upotti viidennellä reiällä putin vajaasta puolestatoista metristä, eikä 14. reiälläkään jäljellä ollut loistavan kakkoslyönnin jälkeen reikään kuin kolme neljä metriä.

Kotkien lisäksi Välimäki vangitsi kierroksellaan häkkiin kolme birdieä. Hänellä oli mahdollisuus neljänteen vielä päätösreiällä, mutta onnistuneen avauksen jälkeen hän chippasi kerran ja puttasi kahdesti, joten korttiin tuli lyhyellä ja helpolla par 4 -reiällä tällä kertaa vain par.

Kilpailu pelataan proamina, jossa ammattilainen ja amatööri muodostavat joukkueen. Välimäki pelaa kisan Mark Maddenin kanssa. Kaksikko on neljännellä sijalla tuloksellaan -20, joten Välimäki on voittokamppailussa myös parikisassa Maddenin kanssa.

GoGolfille Välimäki kertoi, että Madden onnistui tänään muutaman kerran tärkeässä paikassa.

Samooja ja Pulkkanen nousussa

Kalle Samooja voidaan laskea päivän onnistujiin. Hänellä oli vuorossa tänään Carnoustie, jonka hän selvitti yhden alle parin ja nousi sen ansiosta tulosluettelossa 22 sijaa 86:nneksi.

”Raju oli keli tänään ja vaikein baana näistä kolmesta. Alta kentän (parin) tuolla on aina hyvä”, Samooja sanoi tiedotteessa.

Samooja teki perjantaina torstain tavoin kolme birdieä. Bogeja tuli tänään kuitenkin vain kaksi.

”Vähän saisi kolista paremmin, mutta hitailla griineillä ja tuossa tuulessa se on haastavaa. Pallonlyöminen oli tänään melko vahvaa, parempaa kuin eilen.”

Tapio Pulkkanen pelasi tänään Kingsbarnsin, jonka hän selvitti seitsemän lyöntiä paremmin kuin Carnoustien eilen. Hän on nyt tuloksessa +3 (77-70) ja ennustettuun cut-rajaan on kuusi lyöntiä matkaa.

Dunhill Linksissä cut on kolmen kierroksen jälkeen, kun kaikki pelaajat ovat kiertäneet kertaalleen kaikki kolme kenttää.

Lauantaille on luvattu jälleen rajua keliä. Lämpötilaennuste on kymmenen tienoilla. Kova tuuli ja sade tuovat omat mausteensa.

”Huomiseksi sitten taas luvassa kaikkea mahdollista taivaalta. Jos ennuste pitää paikkansa, niin rajuksi menee. Kypärä päähän ja laskettelulasit silmille”, Samooja vitsaili.

Samooja pelaa huomenna Kingsbarnsin kentän, Välimäki Carnoustien ja Pulkkanen Old Coursen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa