Hyppää sisältöön

Välimäki aloitti suomalaisista parhaiten Skotlannin linkseillä – Ruuska ja Lindell aloittivat Ranskan avoimet tuloksella yhden alle parin

Sami Välimäki on avauskierroksen jälkeen neljä lyöntiä kärjestä kovatasoisessa Alfred Dunhill Links Championshipissä. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki on neljä lyöntiä kärjestä kovatasoisessa Alfred Dunhill Links Championshipissä.

Sami Välimäki oli vahvassa vedossa torstaina käynnistyneessä Alfred Dunhill Links Championshipissä. 25-vuotias suomalainen pelasi tuloksen 68 (-4). Se riittää kolmella eri kentällä proamina pelattavassa kisassa avauspäivän jälkeen sijalle 34.

Kymppireiältä startanneen suomalaisen ainoa kauneusvirhe oli 18. reiälle tullut tupla. Välimäki aloitti kierroksen kymppireiältä. Takaysillä hän oli kovassa vedossa pelaten sen neljä alle parin kahden birdien ja yhden eaglen siivittämänä.

Kylmässä mutta melko tuulettomaassa säässä pelatussa kisassa tulostaso oli avauspäivänä kova. Kärjessä on kolmikko Peter Uihlein, Adri Arnaus ja Sebastian Söderberg, jotka kirjauttivat tuloksen -8.

Kilpailukentät ovat Carnoustie, St Andrewsin Old Course ja Kingsbarns, jolla Välimäkí tänään pelasi. Uihlein ja Söderberg pelasivat St. Andrewsin Old Coursen samoin kuin kuusi muuta pelaajaa kilpailun yhdeksän parhaan joukosta. Kenttää pidetään syystäkin kolmesta kisakentästä helpoimpana.

Päivän kovin suoritus oli Adri Arnausilla, joka pelasi kahdeksan alle tuloksen Carnoustiessa, jota pidetään yhtenä maailman vaikeimmista golfkentistä.

Carnoustie vaikeudet koki tänään Tapio Pulkkanen. DP World Tour -paikastaan kamppaileva Pulkkanen epäonnistui pelaten tuloksen 77 (+5).

Käytännössä Pulkkasen tulos tuhoutui 18. reiällä, joka oli tänään Pulkkasen yhdeksäs reikä. Hän sortui huippuvaikealla par 4 -reiällä kahdeksikkoon ja hänen sijoituksensa on 162:s.

Kalle Samooja pelasi St Andrewsin Old Coursen pariin ja on sijalla 108.

Samaan aikaan Challenge Tourilla Ranskassa Oliver Lindell ja Lauri Ruuska pelasivat avauskierroksen yhden alle parin. Kaksikko jakaa Provencen avoimissa 46:ta sijaa. Kärjessä on isäntämaan Félix Mory, joka pelasi huipputuloksen 64 (-8).

Tulospalvelu

Etsi luettavaa