Välimäen lupaavasti alkanut kisa päättyi suureen pettymykseen: ”Löin hirveitä lyöntejä”

Sami Välimäki teki sunnuntaina ykkösreiälle bogin. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki sijoittui jaetulle 16. sijalle Cazoo Classic -kisassa, joka pelattiin Englannin Southportissa.

Sami Välimäki lähti päätöspäivään vain kaksi lyöntiä kärkeä perässä, mutta heikosti sujuneen päätöskierroksen jälkeen eroa kisan voittaneeseen Richie Ramsayhin kertyi kuusi lyöntiä. Välimäen neljän kierroksen yhteistulos oli -8 (71-66-69-74).

”Löin hirveitä lyöntejä, enkä saanut putteja sisään”, Välimäki summasi päivänsä.

24-vuotiaan suomalaisen ykkösreikä jo kertoi, että vaikea päivä lyömisen suhteen saattaisi olla luvassa. Hän teki bogin missattuaan lähestymislyönnin viheriöstä selvästi oikealle, vaikka avaus oli osunut keskelle väylää.

Avausreiän jälkeen Välimäki teki seitsemän paria putkeen, mutta ulosmenon viimeiselle reiälle syntyi päivän toinen bogi.

Välimäki löi loistavan avauksen vajaaseen 40 metriin, josta hän kuitenkin tarvitsi neljä lyöntiä, ennen kuin pallo kolisi reiän pohjalla.

Yhdennentoista reiän jälkeen Välimäen bogisarakkeeseen tuli yksi merkintä lisää, kun hän tarvitsi noin 470 metriä pitkällä par 5 -reiällä kuusi lyöntiä.

Päivän ensimmäisen birdien Välimäki teki vasta 14. reiällä upotettuaan kulmaraudallaan kolmannen lyönnin noin kuudesta metristä.

Tätä seurasi kuitenkin jo kierroksen neljäs bogi – kolmella ensimmäisellä niitä oli tullut yhteensä vain kaksi –, mutta tämän voi laittaa kategoriaan hyvä bogi, sillä Välimäen avaus katosi, ja hän sai pallon vasta kolmannella lyönnin peliin.

”Johonkin puskaan jäi pallo, seuraava pallo meni samaan linjaan ja 30 metriä griinistä”, Välimäki kertoi.

Päästäkseen uusintaan voitosta hänen olisi pitänyt pelata kuusi lyöntiä parempi tulos.

Vaikka pettymys on varmasti suuri, täytyy muistaa, että isossa kuvassa Välimäen peli on saanut uuden suunnan tänä kesänä. Kiertueen rankingissa kauden 2020 Vuoden tulokas on sijalla 83, kun viime vuonna hän jäi pistetilastossa sijalle 159.

Ramsaylle uran neljäs voitto

Richie Ramsaylle (-14) Cazoo Classicin voitto uran neljäs. Reaktioista päätellen se taisi kuitenkin tuntua hänestä kuin ensimmäiseltä, sillä hän tuuletti voittoaan viheriöllä poikkeuksellisen voimakkaasti. Kierroksen jälkeisessä haastattelussa hän joutui hieman keräilemään itseään jonkin verran. Hän omisti voiton tyttärelleen Olivialle.

”Lupasin hänelle, että voitan vielä kilpailun, ehkä riko lupauksiani hänelle”, Ramsay sanoi.

Ramsayn edellisestä voitosta oli ehtinyt toki jo seitsemän vuotta.

Skotti pelasi sunnuntaina viimeisessä ryhmässä Julien Guerrierin kanssa. Ranskalainen johti kisaa pitkään usealla lyönnillä, mutta ensimmäistä voittoaan hakeneen Guerrierin meno hyytyi kuudella viimeisellä reiällä, jotka hän pelasi kolme yli parin. Kun Ramsay pelasi samat reiät kolme alle, hän nousi neljän lyönnin takaa-ajoasemasta voittoon.

Toiseksi sijoittui Paul Waring (-13) lyönnin Ramsaylle jääneenä. Englantilainen sai jännittää loppuun asti mahdollista uusintaa, mutta Ramsay ratkaisi voiton puttaamalla parin sisään noin kolmesta metristä.

Kolmatta sijaa jakoi Guerrierin lisäksi neljä muuta pelaajaa.