Hyppää sisältöön

Välimäen birdie-hana tyrehtyi Etelä-Afrikassa – Samoojan johto vaihtui 21. sijaan, kun ”reikä pieneni”

Sami Välimäki ei ollut parhaassa mahdollisessa iskussa lauantaina. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki ja Kalle Samooja putosivat Etelä-Afrikassa. Mikko Korhonen hallitsi ”tikanheiton” ja pelasi jälleen erinomaisen kierroksen Etelä-Afrikassa.

Sami Välimäki lähtee golfin DB World Tourin Jonsson Workwear Open -kilpailun päätöspäivään jaetulta 15. sijalta. Välimäki pelasi kolmannen kierroksen harvinaisen tasaisen esityksen jälkeen pariin ja jatkaa yhteistuloksessa -12 (67-65-72).

Suomalainen putosi 13 sijaa perjantaista ja oli oikeassa povatessaan eilen, että kärkivauhdissa pysymiseen tarvittaisiin erittäin kova tulos. Välimäki on nimittäin kärjessä olevasta Saksan Alexander Knappesta (-17) viisi lyöntiä perässä.

Eilen kahdeksan birdieä tehnyt Välimäki poimi tänään korttiinsa vain yhden ”puolukan”. No, onneksi bogejakin syntyi kahden ensimmäisen kierroksen tapaan vain yksi.

Suomalaisten ”jäsentenvälistä” Välimäki kuitenkin edelleen johtaa, sillä hän on Kalle Samoojaa ja Mikko Korhosta lyönnin edellä.

Samoojan johto vaihtui 21. sijaan

Vahvasti kolmannen kierroksen aloittanut Kalle Samooja johti kilpailua alkuvaiheessa pelattuaan ensimmäiset neljä reikää kolme alle parin. Valitettavasti takaysillä tahti hiipui. Hän pelasi viimeiset yhdeksän reikää kolme yli parin ja kiersi Välimäen tapaan kolmannen kierroksen pariin.

Hän on tuloksissa 21:ntenä. Kärkeen eroa on kuusi lyöntiä.

”Sehän lähti varsin terävästi liikkeelle, mutta sitten reikä pieneni, eivätkä putit uponneet”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Takaysille pari isoa virhettä, kun löin hanakasti takalipulle ja livautin molemmat (11 ja 17) pitkäksi. Aika mahdottomat paikat on näillä pinnoilla”, hän jatkoi.

Suomalaisista parhaiten kolmannen kierroksen selvitti Mikko Korhonen, joka teki tuloksen 68 (-4). Hän nousi sillä jakamaan 21:ttä sijaa muun muassa Samoojan kanssa.

”Tiukasti täällä saa painaa. Kenttä oli aivan litimärkä yöllisten sateiden jälkeen. Puolet rundista vielä satoi jonkun verran. Vaikea löytää kuivaa kohtaa väylältä. Pelaamien oli ihan tikanheittoa, griinit olivat onneksi edelleen hyvät. Hyvä kierros oli tänään. Lyöminen ei ollut kauhean hyvää, joten tämä tulos kelpaa”, Korhonen totesi tiedotteessa.

Lagergren alitti parin yhdeksällä

Korhosella ja Samoojalla kärkikymmenikköön vain kaksi lyöntiä, Välimäellä vain yksi. Tulostaso on kilpailussa erittäin kova, joten myös sunnuntaina on onnistuttava erinomaisesti, mikäli suomalaiset mielivät mukaan kärkikahinoihin.

Ainakin Samooja oli luottavainen siihen, että sunnuntaina tulosta voisi syntyä.

”Hyvä tunne on kyllä lyömiseen ja puttiin myös, joten usko on vielä alhaiseen tulokseen. Täällä, jos jossain se on mahdollista”, hän tuumasi.

Päivän parhaasta tuloksesta vastasi Ruotsin Joakim Lagergren, joka kesytti kentän tekemällä yhdeksän birdieä ja paria. Tulos 63 nosti hänen jakamaan toista sijaa kolmen muun pelaajan kanssa.

Tämä kvartetti on kärkimies Knappea lyönnin perässä.

Tulospalvelu

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa