Hyppää sisältöön

Valderrama testaa Kalle Samoojan lyöntivalikoiman – Korhosella kolmas sija puolustettavanaan.

Kalle Samooja pääsi mukaan epäonnistuneiden lyöntien listalle

Kisan isäntä Sergio Garcia ja hänen maanmiehensä Jon Rahm ovat suurimmat suosikit vuoden 1997 Ryder Cup-kentällä Espanjan Aurinkorannikolla.

Torstaina käynnistyvä  Andalucia Masters on saaanut uuden sponsorin, 50 prosentin nousun palkintopottiin, sekä siirron lokakuulta kesäkuun loppuun. Isäntä on sama, Sergio Garcia on voittanut vuosien 2017 ja 2018 kisat, samoin kauden 2011 version. Valderrama on pelimiesten ja hyvin palloa lyövien mestarien areena, joka ei anna mitään ilmaiseksi.

Kaikki neljä suomalaista starttaavat torstaina kierrokselleen iltapäivällä. Mikko Korhonen oli  kolmekierroksiseksi supistetussa 2018  kisassa hienosti kolmas. Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu putosivat lyönnillä identtisin tuloksin 73+74.

Kalle Samooja pelaa Valderramassa pääkiertueen kisaa ensimmäistä kertaa.

Valderrama ei anna pelaajalle kierroksen aikana lepohetkiä tai helppoja lyöntejä. Pallon sijoittelu oikeisiin kohtiin on oleellista, väylien missaaminen tuottaa normaalia korkeammalla prosentilla bogien.

Suomalaisille Aurinkorannikon kisa on kuitenkin suuri mahdollisuus. Rahaa on jaossa peräti kolme miljoonaa euroa, Race to Dubai-pisteitä avokätisesti, etenkin kun näitä verrataan verrrattain vaatimattomaan osallistujalistaan. Maailmanlistan sadasta ensimmäisestä on mukana vain yhdeksän pelaajaa, edellisviikolla palkintopotiltaan huomattavasti pienemmässä Saksan kisassa määrä oli 14.  Open Championshipin alle yksikään tähti ei halua pelata kolmea kisaa, Irlanti ja Skotlanti houkutelevat pelaajia Espanjaankin verrattuna yli kaksinkertaisella potillaan.

Sokerina pohjalla on sekin, että kärkikymmenikön kolme parasta ilman kutsua Open Championshipiin tulevat sellaisen saamaan. Sama tarjous on voimassa Irlannin ja Skotlannin kisoissa, mutta vastus on tuntuvasti kovempi.

Kim Koivu teki eniten birkkuja BMW Internationalissa, Tapio Pulkkanen oli Tanskan kisassa saman tilaston ykkönen Tanskassa. Molemmat kuittasivat birkun 23 kertaa.

Jon Rahm on voittanut  Euroopan maaperällä Irlannissa sekä Espanjassa

Jon Rahm on voittanut Euroopan maaperällä Irlannissa sekä Espanjassa

GETTY IMAGES

Valderramassa tavallista oleellisempi mittari on bogien ja tuplien välttäminen. Siitäkin huolimatta, että Seregio Garcia räväytti edellisvuonna tulostauluun kolmelle kierrokselle ennätyksellisen kovat luvut -12.

Muita ennakkosuosikkeja ovat Garcian tavoin tällä kaudella voitotta pelannut Jon Rahm, Matthew Fitzpatrick, Joost Luiten sekä Marcus Kinhult.

Viasat ja Viaplay näyttävät viikonlopun kilpailun suorina lähetyksinä.

Etsi luettavaa