Hyppää sisältöön

Valderrama raastaa pelaajaa: Ilonen pyrkii kärsivällisyyteen

Mikko Ilonen yrittää kesyttää Valderraman vaikean kentän.

Mikko Ilonen pelasi tiistain harjoituspäivänä hyvän kierroksen. Tulos oli 76 lyöntiä. Se kertoo, kuinka vaikea kenttä Espanjan avoimia isännöivä Valderrama on.

Mikko Ilosella on vielä muutama tunti aikaa, ennen kuin hän aloittaa avauskierroksensa klo 15.50 Valderramassa. Kenttä ei kuuluu lahtelaisen suosikkeihin, sillä kahdella aikaisemmalla kerralla kokemukset ovat olleet kurjat. Kierroskeskiarvo on päälle 76 lyöntiä, ja viisi yli parin tulokseen hän lopetti myös tiistain harjoituskierroksensa. 

”Valderrama on monella tavalla hyvin raastava kenttä. Pelaaminen sillä muistuttaa major-tapahtumia. Viheriöt ovat hyvin ahtaat ja karmeat karheikot ovat heti siinä vieressä. Hyvin saa pelata, jotta pääsee parin tuntumaan. Tiistaina pelasin varsin hyvän kiekan Roope Kakon kanssa. Lyöntejä napsahti tauluun 76″, Ilonen kuvailee olosuhteita tiedotteessaan.

”Hienoahan tätä kenttää on pelata, mutta en lähtisi sanomaan, että se jotenkin sopisi minulle. Kärsivällisesti täytyy edetä ja käyttää birdie-paikat tehokkaasti hyväksi”, hän jatkaa.

Ilonen pelaa avauskierrokset kahden kokeneen pelurin kanssa. 47-vuotias Paul Lawrie ja 41-vuotias Raphael Jacqulin ovat molemmat pelanneet yli 500 kilpailua, kun 36-vuotiaan Ilosen saldo on 342 ET-kisaa.

Ilosen lisäksi suomalaisista kisassa pelaa myös Roope Kakko. Mikko Korhonen jätti kisan väliin. Hänen caddiensa Karri Kakko kertoo blogissaan taustoja vetäytymispäätökseen.


Kilpailua voi seurata Viasat Golfilta ja Viaplayltä. Lähetys alkaa torstaina klo 13.30.


 

Etsi luettavaa