Hyppää sisältöön

Vaisu loppu asetti suomalaiset selkä seinää vasten Belgiassa

Tapio Pulkkanen lähtee kauteen 2020 voitto mielessään

Tapio Pulkkasen ja Kim Koivun täytyy selvitä perjantain jälkeen 32 parhaan pelaajan joukkoon omassa ryhmässään jatkaakseen pelejä Belgiassa. Belgian Knock Outissa molemmat lopettivat avauskierroksensa mollivoittoisesti.

Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu pelasivat molemmat tuloksen 73 (+2) Belgian Knock Outin avauskierroksella. Molemmat tekivät huonoja tuloksia erityisesti kierroksen viimeisellä neljänneksellä. 

Pulkkanen ja Koivu olivat pitkään par-tuloksessa, joka oli melko pitkälti aamupäivän pelaajien keskikastia. Perjantain jälkeen tästä pelaajaryhmästä 32 parasta jatkaa viikonlopun pudotuskierroksille. Tällä viikolla poikkeuksellisesti aamu ja iltapäiväpelaajien tuloksilla ei ole keskenään mitään tekemistä, vaan molemmat puoliskot fieldia pelaavat niinsanotusti omaa lyöntipelikisaansa. 

Koivun ja Pulkkasen osalta tilanne heikkeni huomattavasti loppukierroksesta. Pulkkanen teki tuplan 14:nnellä ja bogin 16:nnella ennen kun lopetti päivänsä birdieen. Etuysillä kortissa oli kaksi birdietä ja kaksi bogia. 

Koivu sen sijaan oli vielä yhden alle parin ennen kahta viimeistä reikää. Bogi par-vitosella, väylällä 17 palautti Kimin par-tulokseen. 18:nnella reiällä Kimille ei merkitty Tapsan tavoin birdietä, vaan tuplabogi. Näin molemmat päätyivät samaan tulokseen ja noin kaksi lyöntiä ”cut-rajan” taakse. 

Lyöntipeliosuudella ei voi juuri saavuttaa muuta kuin heikomman vastuksen ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Sinäänsä ei ole juurikaan väliä pääseekö viikonlopulle parhaalla vai huonoimmalla tuloksella. 

Parhaat tulokset aamupäivän pelaajista tekivät Etelä-Afrikan Dean Burmester ja Englannin Chris Paisley, jotka kiersivät Rinkven International Golf Clubin tuloksella 65 (-6). 

Kisan isäntänä ja promoottorina toimiva Thomas Pieters kyykkäsi pahasti avauskierroksella. Peli-ilme oli synkkä kuin Muumien mörkö ja tulos lopulta 77 (+6) lyöntiä. Pieters on kisassa viimeisten joukossa. 

Kilpailu nähdään suorina lähetyksinä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilla

Etsi luettavaa