Hyppää sisältöön

Vain yksi pelaaja alle parin US Openissa – nämä nimimiehet putosivat cutista

Vain maailmanlistan kärkipelaaja Dustin Johnson on alle parin kahden kierroksen jälkeen.

Dustin Johnsonin (-4) lähipeli on hiponut täydellisyyttä Shinnecock Hillsin vaikeilla viheriöillä. Tasainen suorittaminen ja suurien virheiden välttäminen on vienyt hänen neljän lyönnin johtoon. Johnson on tehnyt kahden päivän aikana ainoastaan neljä bogia.

”Viihdyin kentällä sillä luotan peliini, silti jokainen lyönti oli tänään äärimmäisen vaikea”, Johnson sanoi kierroksen jälkeen lehdistötilaisuudessa.

 ”Olosuhteet olivat kovat. Alkukierroksen säässä pallo ei lentänyt mihinkään ja kenttä tuntui pitkältä Oli hyvin vaikeaa saada pallo lentämään oikean matkan ja luoda birdiepaikkoja.”

Johnsonin salaisuus Shinnecockin kesyttämiseen on ollut lähipelissä: ”Olen chipannut ja putannut todella hyvin kaksi avauskierrosta. Sitä on jatkettava seuraavat kaksi päivää, jos haluan mahdollisuuden sunnuntaina.”

Johnsonin mukaan lähestymiset on hyvä jättää oikealle puolelle reikää, sillä lähipeli onnistuu parhaiten ylämäkeen.

Kilpailun strokes gained -tilastoissa Dustin johtaa sekä chippaamista ja puttaamista. Pieni heikkous on ollut rautapelissä. Virhearvioinnit lähestymisissä voidaan osittain laittaa vaikeiden olosuhteiden piikkiin. Perjantaiaamu oli tuulinen ja sateinen, Johnson pelasi  selvästi vaikeammissa olosuhteissa kuin iltapäivällä kierroksen pelanneet.

 

LÄHIMPINÄ HAASTAJINA tuloksessa par ovat Charley Hoffman ja Scott Piercy. Eurooppalaiset tähdet Justin Rose, Henrik Stenson, Tommy Fleetwood ja Ian Poulter vaanivat tuloksessa +1. Fleetwood ja Brooks Koepka (+1) pelasivat perjantaina kilpailun parhaan tuloksen 66, -4.

Koepka, joka puolustaa kilpailun voittoa, pelasi toisella kierroksella viimeiset 11 reikää peräti kuusi alle parin.

Poulter oli yhteistuloksessa -3 ennen kahta viimeistä reikää, mutta triplabogi-bogi-opetus pudottivat englantilaisen viiden lyönnin päähän. 

Cut-raja päätyi tulokseen +8 ja sen väärälle puolelle jäivät muun muassa: Jordan Spieth (+9), Tiger Woods (+10), Rory McIlroy (+10), Jason Day (+12), Sergio Garcia (+14) ja Jon Rahm (+15).

Woods (78-72) lopetti kierroksen kahteen peräkkäiseen birdieen, mutta se ei riittänyt, sillä ensimmäisen kierroksen epäonnistuminen vaikeassa kelissä jätti liikaa kirittävää.

”Halusin pelata 68 tai 67. Se olisi ollut hyvä tulos. En voinut ottaa kärkeä kiinni kerralla, ja se olisi vaatinut kaksi tai kolme hyvää kierrosta, mutta valitettavasti siirryin väärään suuntaan”, Woods tuumasi.

Myös Spieth näytti ottavan huiman loppukirin tehtyään neljä perättäistä birdieä rei’ille 13-16. Kiri kuitenkin tyrehtyi bogi-bogi-lopetukseen.

Johnsonin neljän lyönnin johto laittaa hänet hyviin asemiin ennen viikonloppua. Kilpailussa ehtii kuitenkin vielä tapahtua paljon, varsinkin kun yksi virhelyönti voi johtaa nopeaan triplabogiin. 

Tulospalvelu

Perjantain yhdeksän parasta lyöntiä:

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa