Hyppää sisältöön

Vailla NHL-sopimusta oleva tähtipuolustaja pelaa nyt kilpagolfia – Vatanen villillä kortilla Paltamo Openiin

Sami Vatanen osallistuu keskiviikkona alkavaan Paltamo Openiin.

Paltamo Openiin osallistuva Sami Vatanen odottaa innolla, että pääsee pelaamaan.

Paltamo Open käynnistyy keskiviikkona. Kyseessä on kauden toiseksi viimeinen Finnish Tourin kilpailu. Palkintopotissa on 10 000 euroa ja mukana Suomen eturivin pelaajia sekä yksi maailmanluokan lätkäpakki.

Kyseinen puolustaja on Sami Vatanen, jolle FT-kilpailu on tällä kaudella jo toinen. Toistaiseksi ilman pelaajasopimusta oleva Vatanen osallistui kotikentällään ideoimaansa Eezy Openiin pudoten tuolloin selvästi cutista.

”Peli ei ole ollut kovin hyvässä iskussa tänä kesänä, vaikka olen treenannut paljon. Mennään katsomaan, onko treeni tuottanut tulosta. Toivotaan ainakin, että menisi paremmin kuin viime kisassa”, Vatanen kertoi Finnish Tourin tiedotteessa.

Kilpailu pelataan Oulujärven kauniissa maisemissa sijaitsevassa Paltamo Golfissa, jota Vatanen, 30, ei ole aiemmin kiertänyt.

”Kaverit, jotka ovat siellä pelanneet, ovat kehuneet paikkaa. Innolla odotan, että pääsen pelaamaan.”

Yksi syy sille, että Vatanen nähdään kisassa, on se, että viime kaudella Dallas Starsissa pelanneen Vatasen vaimo on kotoisin Kainuusta. Tällä kisamatkalla ”The Vatmanilla” perhekin on mukana.

”Kesä on mennyt hyvin. Golfia on pelattu ja nautittu kesästä. Upeat kelit on ollut, ja perheen kanssa on oltu. Ei mitään sen kummempaa”, Vatanen tiivistää kesänsä kulun.

Nykyään Vatanen pelaa tasoituksella 4,9, mutta lehtitietojen perusteella Vatasen tasoitus on käynyt jossain vaiheessa ainakin 2,3:ssa. Intohimosta golfia kohtaan kertoo paljon se, että hänen taannoisesta New Jerseyn -vuokrakodistaan löytyi golfsimulaattori.

”Olen tässä mietiskellyt, että sitten kun kiekkoura joskus loppuu, niin olisihan se kiva käydä pelaamassa golfia vielä vähän enemmänkin. Jos vaikka pääsisi oikein kilpailemaankin johonkin”, Vatanen kertoi viime vuonna Seiska-lehdelle.

Parhaimmillaan 38 tehopistettä kaudessa nakuttanut puolustaja on pelannut NHL:ssä yhdeksän kautta. Hänen seuransa ovat olleet Anaheim, New Jersey ja viimeksi Dallas, jonne hänet kaupattiin kesken kauden. Siirtohuhuissa Vatasta ollaan viimeksi oltu viemässä seuraavaksi Edmonton Oilersiin.

Vatasen jälkeen nimekkäimpiä ja nimenomaan golfissa kunnostautuneita pelaajia Paltamo Openissa ovat mm. Alex Hietala, Peter Erofejeff ja Eetu Isometsä. Kiertueen rankingin 10 parhaan pelaajan joukosta mukana ovat:

3. Casper Simberg
4. Tuomas Nukari
5. Niclas Hellberg
6. Juhana Kukkonen
7. Miki Kuronen
9. Saku Halonen
10. Henri Satama

Naisten sarjaan osallistuu vain kymmenen pelaajaa, mm. hiljattain Erkko Trophyn eli Finnish Amateur Openin voittanut Emilia Väistö.

Osanottajaluettelo

Etsi luettavaa