Hyppää sisältöön

Väisänen ja Koivu varmistivat paikkansa European Tourin karsintafinaaliin

Linus Väisänen oli tänään vahvassa vedossa.

Linus Väisänen ja Kim Koivu yllättivät monet rynnimällä selkeällä marginaalilla yhden karsintavaiheen päähän European Tourista. Karsintafinaalista on luvassa ruuhkaisin suomalaispelaajien osalta.

Linus Väisänen ja Kim Koivu jatkoivat kovaa karsintaurakkaansa menestyksekkäästi. Molemmat selvittivät toisen vaiheen karsinnan kuin vanhat tekijät ja ovat yhden kilpailun päässä European Tourista. Ennakkoon lahjakkaiksi tiedetty kaksikko lähti toiseen vaiheeseen haastajan asemasta, mutta se tuntui sopivan enemmän kuin hyvin.

Molempia pelaajia yhdistää opiskelu USA:n puolella ja college golf. Vielä amatöörinä pelaava Koivu on väläytellyt amatöörikisoissa, mutta suuri läpimurto on jäänyt vielä tekemättä. Linus Väisänen taas ei saanut Challenge Tour -kauden aikana villeillä korteilla pelatessaan mitattua potentiaaliaan irti.

Näihin lähtökohtiin tukeutuen molempien suoritusta voidaan pitää todella positiivisena yllätyksenä. Molempien potentiaali on ollut pitkään tiedossa, mutta upeaa ennakkoluulottomuutta osoittaa sen ulosmittaaminen tärkeimmillä hetkillä.

Väisänen oli läpi karsinnan tukevasti kiinni paikassa finaaliin. Ensimmäiset yhdeksän reikää neljä alle pelannut Väisänen naputteli väliin pari rauhallisempaa kierrosta pitäen asemansa noin kymmenennen sijan tienoilla. Viimeisellä kierroksella itähelsinkiläinen iski jälleen lyöden tauluun 67 (-5) kierroksen nousten oman karsintaryhmänsä kolmanneksi Desert Springsin kentällä yhteistuloksella -14. Vielä kuusi lyöntiä heikommallakin tuloksella olisi ollut paikka finaaliin.

”Lähipeli ja wedget olivat hyvällä mallilla läpi viikon. Nämä osa-alueet ovat jonkin aikaa vaivanneet, joten tällainen viikko nostaa sopivasti itseluottamusta tulevaan finaaliin”, Linus Väisänen viestitti.

Kim Koivu oli ensimmäisen vaiheen karsinnassa vähällä tippua. Huikea lopetus kilpailuun vei Koivun viimeisenä mukaan toiseen vaiheeseen. Kenties se toi tarvittavan momentumin, sillä myös Koivu surffaili tulosten perusteella turvallisilla vesillä läpi toisen vaiheen karsinnan.

Koivun kentällä El Salerissa oli viimeisenä päivänä ilmeisen tuuliset olosuhteet, sillä tulokseen 76 (+4) lopettanut Koivu ei tippunut tuloksissa juurikaan. Lopputulos -1 kilpailussa oikeutti jaettuun kymmenenteen sijaan. Koivu on yksi harvoista amatööreista karsintafinaalissa, ellei luovu statuksestaan ennen sitä. Karsintafinaalissa jaetaan myös kohtalainen potti rahaa – noin Challenge Tourin kisan verran.

Kalle Samooja, Mikael Salminen ja Miro Veijalainen saavat pelata vielä yhden kierroksen ennen kuin paikat finaaliin jaetaan. Panoramicassa ei päästy pelaamaan sunnuntaina, joten ratkaisut siirtyivät päivällä eteenpäin.

Samooja on edelleen kiinni paikassa yhteistuloksessa -9. Hän pelasi maanantain kolmannella kierroksella tuloksen par ja jakaa yhdeksättä sijaa ennen viimeistä kierrosta. Mikael Salminen (-5) ja Miro Veijalainen (-4) ovat hyvässä näköyhteydessä finaalipaikkaan. Se heltiäisi tällä hetkellä tuloksella -8, joten parin alitus on huomenna tilauksessa kaikilta suomalaisilta.

Ainoa suomalainen, joka on jo tässä vaiheessa menettänyt mahdollisuutensa finaaliin on Antti Ahokas. Hän jäi Desert Springsissa sijalle 46.

 

 

Etsi luettavaa