Välimäki voitti Portugalin avoimet mestaruuskisat

Sami Välimäki voitti Sveitssiä kansainvälisen amatöörikisan. Kuva otettu Portugalin voiton jälkeen.

Sami Välimäki voitti Portugalin avoimen amatöörimestaruuskilpaiilun.

Suomen Sami Välimäki nappasi lauantaina Portugalin avoimen amatöörimestaruuden (Portugal International Amateur Championship) ja samalla muutaman kovan päänahan. 18-vuotias Välimäki pelasi päätöskierroksen tulokseen neljä alle parin, mikä nosti hänet yhteistulokseen -7 (72-70-71-68).

Välimäki sai kierroksen loppuun vetoapua äidiltään, joka ryhtyi sateen yllättäessä poikansa caddieksi. Välimäki aloitti aikoinaan golfin kuusivuotiaana vanhempiensa innoittamana.

Välimäen päivä ei alkanut hyvin, sillä hän teki ykkösreiälle tuplan. Nokia River Golfia edustava Välimäki kuitenkin paikkasi sen tekemällä etuysillä neljä birdietä. Takaysin hän pelasi tasaisemmin: kolme birdietä ja yksi bogi.

Kisan toiseksi sijoittui Englannin Joshua McMahon, joka tuhri voittomahdollisuutensa pelattuaan päätöskierroksen tulokseen 75 lyöntiä. McMahon jäi Välimäestä kaksi lyöntiä.

Kolmanneksi kisassa tuli Italian Luca Cianchetti, joka on hallitseva Euroopan mestari. Italialaisen tulos oli -4 ja myös hän onnistui Välimäen tapaamaan pelaamaan lauantaina tuloksen 68 lyöntiä. Cianchetti pelaa ensi vuonna The Open Championshipin, jonka jälkeen hän aikoo siirtyä ammattilaiseksi.

Kisaa avauspäivän jälkeen johtanut Matias Honkala epäonnistui toisena ja kolmantena päivänä, mutta päätöskierroksella hän oli taas ”oma itsensä”. Honkala iski tauluun tuloksen 69, mikä nosti hänet toiseksi parhaaksi suomalaiseksi yhteistuloksella +1 (67-76-77-69).

Kim Koivu ja Casper Simberg eivät selvittäneet kisan cut-rajaa. Kisa pelattiin Montadon kentällä lähellä Lissabonia.