Hyppää sisältöön

Välimäki sai peliseurakseen ET-staran – näin Cazoo Classic televisioidaan

Cazoo Classiciin osallistuvat suomalaiset ovat Kalle Samooja

Sami Välimäki pelaa tällä viikolla kaksi ensimmäistä kierrosta Bernd Wiesbergerin kanssa. Itävaltalainen on kaksinkertainen Rolex Series -voittaja, joka on parhaimmillaan sijoittunut kiertueen rankingissa kolmanneksi.

Viime viikolla European Tourin ohjelmassa oli Scottish Open, jossa Suomea edusti Janne Kaske. Torstaina käynnistyvään Cazoo Classiciin hän saa seurakseen kolme maanmiestään: Sami Välimäen, Mikko Korhosen ja Kalle Samoojan. Kisa pelataan London Golf Clubissa, Englannissa.

Kisa ei kuulu palkintoarvoltaan kiertueen suurimpiin, sillä potissa on 1,25 miljoonaa euroa. Nimekkäimmät pelurit ovat Ranskan Victor Perez, Itävallan Bernd Wiesberger ja Englannin Andy Sullivan.

Suomalaisista ns. kuumiin ryhmiin on sijoitettu Välimäki, joka pelaa Wiesbergerin ja Laurie Canterin kanssa. Wiesberger on maailmanlistalla sijalla 66 ja kiertueen pistetilastossa 22:ntena. Voittoja 35-vuotiaalla on kiertueelta yhteensä kahdeksan.

Bernd Wiesberger on voittanut urallaan yli 14 miljoonaa euroa.

Bernd Wiesberger on voittanut urallaan yli 14 miljoonaa euroa.

Getty Images

Voitoista viimeisin on toukokuulta, jolloin hän voitti Tanskassa pelatun Made in Himmerland -kisan. Wiesberger voitti saman kisan myös vuonna 2019.

Kyseinen vuosi onkin ollut Wiesbergerin uran toistaiseksi paras, sillä tuolloin hän vei nimiinsä myös kaksi Rolex Seriesin kilpailua: Scottish Openin ja Italian Openin. Pelkästään noista kahdesta kisasta hän kuittasi yli 2 miljoonaa euroa. Kauden kokonaistienestit noin 4 miljoonaa euroa riittivät rankingissa kolmanteen sijaan.

Wiesberger, Välimäki ja Canter starttaavat kierrokselleen torstaina klo 10.10 Suomen aikaa. Perjantaina heidän lähtöaikansa on klo 15.

Myös Kalle Samoojan pelikaverit ovat European Tourin mittapuussa tekijämiehiä: Daniel Van Tonder ja Stephen Gallagher.

Maaliskuussa Keniassa voittanut Van Tonder on päässyt tänä vuonna majorien makuun, sillä hän mahtui mukaan sekä PGA Championshipiin että The Openiin. 46-vuotias Gallagher on nelinkertainen ET-voittaja. Viime aikoina skotin pelit eivät kuitenkaan ole luistaneet yhtä hyvin kuin pelikavereillaan.

Samooja, joka edusti Suomea olympialaisissa, hakee edelleen uransa ensimmäistä voittoa. Kahdella edelliskaudella se on ollut kuitenkin lähellä, sillä kumpanakin vuotena hän on päässyt uusimaan voitosta.

Kolmikon lähtöaika avauskierroksella on klo 9.50 ja toisella klo 14.40.

Torstaina klo 10 suomalaisista starttaa Mikko Korhonen, joka arvottiin samaan ryhmään Ranskan Robin Sciot-Sigritsin ja Englannin Rob Harrisin kanssa. Perjantaina kolmikon lähtövuoro koittaa klo 14.10.

Janne Kasken pelikaverit tulevat Englannista: Oliver Fisher ja David Dixon. Heidän lähtöaikansa ovat 14.30 torstaina ja 9.40 perjantaina.

Kilpailun lähetysajat Elisa Viihde Viaplay -palvelussa:

Torstai
Klo 14.30–20.30

Perjantai
Klo 14.30–20.30

Lauantai
Klo 13.30–19.30

Sunnuntai
Klo 13.30–19.30

Kilpailun lähtöajat

Etsi luettavaa