Hyppää sisältöön

Välimäki saa kaksinkertaisen major-voittajan peliseurakseen perjantaina

Sami Välimäki tuuletti rajusti päätösreiällä tekemäänsä eagleä 142 metristä. Huominen pelikaveri on Martin Kaymer.

Sami Välimäki starttaa DP World Tourin toiselle kierrokselle viidenneltä sijalta. Peliseuraukseen hän saa Martin Kaymerin. Miehiä yhdistää tapa, jolla he samanikäisinä kipusivat European Tourille melkein samanlaista reittiä pitkin.

Upeasti European Tourin finaalikilpailun aloittanut Sami Välimäki pelaa perjantaina kierroksen maailmanlistan ensisen kärkipelaajan ja kaksinkertaisen major-voittajan Martin Kaymerin kanssa.

Vuosia ilman voittoa eri puolilla maailmaa pelannut saksalainen on tehnyt uutta nousua tällä kaudella, mutta paria läheltä piti -tilannetta lukuunottamatta, hän ei ole vielä onnistunut katkaisemaan voitotonta putkea.

Kaymerin edellinen voitto oli vuoden 2014 US Open Pinehurstissa. Samana vuonna hän voitti myös The Players Championshipin, jota pidetään ns. viidentenä major-turnauksena.

35-vuotias Kaymer on voittanut pelkästään European Tourilla yhteensä yli 20 miljoonaa euroa palkintorahaa. Ammattilaisena voittoja on kertynyt yhteensä 23, joista 11 European Tourilla. Vuonna 2010 hän oli kiertueen rankingin ykkönen.

Urien alut muistuttavat toisiaan

Välimäki aloitti nousun kohti maailman golfeliittiä samalta kiertueelta kuin Kaymer. Kaymerin aikaan vuonna 2006 kiertueen nimi oli tosin EPD Tour. Se tunnetaan nykyisin nimellä Pro Golf Tour.

Kaymer pelasi tuolloin 14 kisaa voittaen niistä peräti viisi. Välimäki puolestaan otti Pro Golf Tourin debyyttikaudellaan 2019 neljä voittoa.

Saksalainen nousi kesken kauden Challenge Tourille napsien sielläkin voittoja ja nousten korkean rankingin-sijoituksen ansiosta seuraavaksi kaudeksi European Tourille. Sami Välimäki puolestaan kohosi pääkiertueella European Tourin karsintojen kautta jättäen haastajakiertuevaiheen kokonaan väliin.

Yhteistä miehillä on sekin, että he täyttivät samana vuonna 22 vuotta, kun he pelasivat ensimmäisen kautensa European Tourilla.

Debyyttikaudellaan Kaymer sijoittui European Tourin rankingissa 41:nneksi voittaen vuoden tulokkaan tittelin. Välimäellä on mahdollisuus yltää Sir Henry Cotton -nimeä kantavaan titteliin tällä viikolla, mutta hän taistelee tittelistä tiukasti Tanskan Rasmus Højgaardin kanssa. Myös Ranskan Antoine Roznerilla on mahdollisuus yltää arvostettuun titteliin.

Avauskierroksen jälkeen Højgaard on kuitenkin Välimäkeä seitsemän ja Rozner kuusi lyöntiä perässä.

Starttiaika klo 10.25

Se on jo varmaa, että Välimäki tulee olemaan kauden päätteeksi korkeampi kuin saksalainen tulokasvuonnaan. Hän lähti finaalikilpailuun 18. sijalta ja jos tilanne laitettaisiin poikki nyt, Välimäen ranking-sijoitus olisi 13:s.

Myös tänä vuonna Välimäki on Kaymeriä edellä Race-to-Dubai-kisassa, sillä Kaymer lähti päätöskisaan sijalta 27. Golfin maailmanlistalla suomalainen on saksalaista yhden sijan edellä: 85 vs 86.

Välimäki ja Kaymer starttaavat kierrokselle huomenna klo 10.25 Suomen aikaa. Kalle Samoojan lähtöaika on klo 6.55 Suomen aikaa. Hän pelaa kierroksen Englannin Jordan Smithin kanssa.

Tulospalvelu

European Tourin finaali on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa