Hyppää sisältöön

Välimäki pelaa PGA Championshipissä – nimi löytyy toissa päivänä julkaistulta listalla

Sami Välimäki on jo varmistanut paikkansa PGA Championshipissä.

Sami Välimäki on jo varmistanut paikkansa kauden toisessa major-turnauksessa. Ensimmäinen pelaajaluettelo julkaistiin toissa päivänä.

Yhdysvaltain PGA on julkaissut ensimmäisen pelaajalistan järjestämäänsä PGA Championshipiin. Suomalaisittain listalla on yksi suuri ilonaihe: Sami Välimäki on mukana kisassa.

Näin ollen Välimäen ei tarvitse vaivata päätään tulevissa kisoissa maailmanlistan sijoituksestaan, vaan hän voi kohdistaa katseensa jo 20.–23. toukokuuta pelattavaan kisaan.

Kyseessä on Välimäen uran toinen major-turnaus. Hän sai tulikasteensa golfin korkeimmalla mahdollisella tasolla jo viime syksynä, kun hän oli mukana syyskuussa Winged Footin kentällä pelatussa kisassa, joka muistetaan Bryson DeChambeaun ylivoimaisesta voitosta.

PGA Championshipin toissa päivänä julkaistussa pelaajaluettelosta löytyy 94 nimeä. Kaikkiaan kisaan otetaan mukaan 156 pelaajaa. 

Näin ollen esimerkiksi Kalle Samoojalla on seuraavissa kisoissa mahdollisuus nousta debytoimaan major-tasolla. Tuoreella maailmanlistalla Samooja on sijalla 130.

Muut pohjoismaalaiset pelaajat, jotka ovat varmuudella mukana PGA Championshipissä, ovat:

  • Henrik Stenson, Ruotsi
  • Alex Noren, Ruotsi
  • Viktor Hovland, Norja
  • Rasmus Højgaard, Tanska

Saako Sami Samoojasta seuraa?

Pelaajalista täydentyy lopulliseksi toukokuun aikana. Mikäli Samooja tai joku toinen suomalainen nousisi maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon, syntyisi suomalaista golfhistoriaa. Koskaan aiemmin ei ole kaksi suomalaista pelaajaa esiintynyt yhtä aikaa samassa major-turnauksessa.

Samooja kertoi eilen itse tavoitteekseen nousta juuri PGA Championshipiin.

Kolmanneksi paras suomalainen tuoreella maailmanlistalla on Mikko Korhonen, joka on pelannut PGA Championshipissä kahdesti aiemmin (2018 ja 2019). Molemmilla kerroilla Korhosella jäi jatkopaikka haaveeksi. Näiden lisäksi Korhonen on pelannut kerran The Open Championshipissä (2019), jolloin hän sijoittui jaetulle 63. sijalle.

Korhosen tuorein noteeraus maailmanlistalla on 220:s, joten häneltä edellytettäisiin todellisia urotekoja, jotta hän nousisi mukaan Välimäen seuraksi kauden toiseen major-turnaukseen.

Suomalaisten ammattilaisgolfarien paras major-sijoitus on Mikko Ilosen nimissä. Hän oli vuoden 2014 PGA Championshipissä upeasti seitsemäs. 

Upea kisakenttä

Tämänvuotinen PGA Championship pelataan Kiawah Islandin kuuluisalla kentällä, joka sijaitsee Atlantin rannalla. Kenttä jäi golfin historiaan vuoden 1991 Ryder Cupista, jolloin Yhdysvaltain ja Euroopan välinen mittelö muodostui kilpailun historian ”verisimmäksi” taistoksi.

Kiawah Islandin Ocean Course on legendaarisen kenttäarkkitehdin Pete ja Alice Dyen taidonnäyte.

Kiawah Islandin Ocean Course on legendaarisen kenttäarkkitehdin Pete ja Alice Dyen taidonnäyte.

Getty Images

Kamppailusta muistetaan War on the Shore -nimellä. Hyvän urheiluhengen rajoja koetelleen taiston voitti Yhdysvallat, kun Bernhard Langer ei onnistunut upottamaan alle vajaan kahden metrin voittoputtia.

Kyseessä on toinen kerta, kun Etelä-Carolinan osavaltiossa sijaitseva kenttä isännöi PGA Championshipiä. Vuonna 2012 voittoon kentällä pelasi Rory McIlroy.

PGA Championshipin, US Openin ja The Open Championship on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayllä.

Uutista korjattu. Kiawah Island on aiemminkin isännöinyt majoria, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.

Etsi luettavaa