Hyppää sisältöön

Välimäki pelaa ET-legendan kanssa – näin Portugal Masters televisioidaan

Sami Välimäki otti sensaatiomaisen voiton vasta uransa kuudennessa European Tourin kisassa.

Sami Välimäki ja Mikko Korhonen pelaavat kuumissa ryhmissä Portugal Mastersissa. Mukana kisassa ovat myös Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja.

European Tourin kauden kolmanneksi viimeinen kilpailu pelataan tällä viikolla Portugalin Vilamourassa, jossa Dom Pedro Victoria -kenttä isännöi puolentoista miljoonan euron Portugal Mastersia.

Suomesta Algarveen on matkustanut neljä pelaajaa: Sami Välimäki, Kalle Samooja, Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen.

Erittäin mielenkiintoiseen seuraan on päässyt suomalaisista kahdelle ensimmäiselle kierrokselle Välimäki, joka saa kunnian pelata Thomas Bjørnin kanssa.

Tanskalaisen meriitit European Tourilla ovat verrattomat. 50-vuotias juutti on voittanut urallaan peräti 15 ET-kisaa, ja palkintorahaa hän on tienannut yli 20 miljoonaa euroa. Moni muistaa hänet myös kolmen vuoden takaa Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteenina.

Trion kolmas jäsen on Englannin Ross Fisher, jolla on viisi voittoa kiertueella.

Välimäen ryhmä starttaa torstaina kierrokselle klo 14.20 Suomen aikaa. Heidän peräänsä lähtee klo 14.30 Korhosen ryhmä, jonka kaksi muuta jäsentä ovat Englannin Andrew ”Beef” Johnston ja Ranskan Victor Perez

Välimäen ja Korhosen voidaan sanoa lähtevän matkaan ns. kuumissa ryhmissä, joille voi olla luvassa mukavasti myös tv-aikaa.

Ensimmäisenä suomalaisena matkaan lähetetään Pulkkanen, joka starttaa klo 10.01 Suomen aikaa. Portugalissa kello on kaksi tuntia Suomea jäljessä. ”Hattu-Tapiolla” ja Korhosella on paljon pelissä, sillä he taistelevat tosissaan paikasta European Tourin finaalikisassa, johon otetaan kiertueen 60 parasta pelaajaa.

Pulkkanen on rankingissa sijalla 55, Korhonen on pykälää korkeammalla 54:ntenä.

Pulkkasen peliseurana ovat Espanjan Pep Angles ja Skotti Marc Warren. Angles on vahvassa vedossa, sillä edellisessä kisassa Mallorcalla hän sijoittui jaetulle toiselle sijalle.

Myös rankingin 77:ntenä olevalla Samoojalla on mahdollisuus nousta viime vuoden tapaan finaalikilpailuun. Se vaatisi turkulaiselta kuitenkin onnistumisia tässä ja / tai ensi viikon kisassa. 

Samoojan pelikaveri ovat Thaimaan Jazz Janewattananond ja Etelä-Afrikan Haydn Porteous. Kolmikon lähtöaika on klo 13.40.

Lähetysajat Elisa Viihde Viaplayssä ja V Sport Golfissa:

To 14.00–19.30
Pe 14.00–19.30
La 14.30–19.30
Su 14.00–19.00

Lähtöajat

European Tour on katsottavissa Suomessa suorana Elisa Viihde Viaplaysta ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa