Hyppää sisältöön

Välimäki ei täysin tyytyväinen välinevirityksiinsä – Pulkkasen draivit karkailivat oikealle

Tuonne päin! Caddie Väinö Viitaharju ja Sami Välimäki tutkivat oikeaa lyöntilinjaa Belfryssä torstaina.

Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen aloittivat kohtuullisesti Englannissa, Belfryn kentällä pelattavan British Mastersin.

Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen aloittivat tasaisesti Belfryssä pelattavan British Mastersin.

Kun avauskierros on monen pelaajan osalta vielä aloittamatta, Välimäki (-1) jakaa sijaa 19 ja Pulkkanen (par) on 37:ntenä.

Pulkkanen valitteli kierroksen jälkeen, ettei avaukset kulkeneet yhtä hyvin kuin viikko sitten Teneriffalla, jossa hän sijoittui Canary Islands Championship -kisassa upeasti kolmanneksi.

”Tänään lähti monta avausta oikealle ja olin vähän ongelmissa”, sanoi Pulkkanen, joka suunnitteli menevänsä tänään vielä rangelle oikaisemaan avauksiaan.

Tapio Pulkkanen selvitti Belfryn kentän pariin, vaikka oli monta kertaa pienissä vaikeuksissa avauksiensa jälkeen.

Tapio Pulkkanen selvitti Belfryn kentän pariin, vaikka oli monta kertaa pienissä vaikeuksissa avauksiensa jälkeen.

Getty Images

Ykkösreiältä aloittanut Pulkkanen pelasi molemmat ysit pariin. Etuysillä hän teki birdien kuutoselle ja bogeyn kasille. 

Takaysillä hän teki kolme paria, birdieä ja bogia.

”Par 5:llä oli hyviä birdiejä ja pysyin kohtuullisessa tuloksessa”, totesi Pulkkanen, joka teki takaysin molemmille pitkille rei’ille birdiet.

Viime viikkojen tulosmurskajaisten jälkeen European Tourilla palattiin tänään normaaliin päiväjärjestykseen, sillä Belfry  on selvästi vaikeampi kuin Kanariansaarella sijaitsevat Golf Costa Adeje ja Melorenas Golf, joissa voittotulokset olivat -25, -25 ja -27. Pulkkanen arveli, että voittaja ei tällä viikolla riko -20:tä.

”Belfyä on vähän viritetty tänä vuonna ja vaikeita chippejä jää griinin ympärillä”, hän tuumasi.

Välimäen välineet vaativat vielä säätöä

Myös Välimäki valitteli vaikeuksia avauslyönneissään.

”Tiiltä oli aika haastavaa ja jouduin vähän taistelemaan, mutta ihan ok fiilis jäi kierroksesta ja huomenna pikku petraus tiiltä, niin hyvä tulee”, Välimäki kertoi.

Harjoituspäivinä Välimäki säädätti välineitään Kiawah Islandissa pelattavaa PGA Championshipiä varten. Täysin tyytyväinen ei Välimäki uusiin asetuksiin ollut.

”Eivät vielä toimineet, mutta selvitellään”, sanoi Välimäki, joka pelasi tänään Thomas Detryn ja Matthias Schwabin kanssa.

Pelikavereista itävaltalainen Schwab oli loistavassa vireessä. Hän pelasi avauskierroksen 66 lyönnillä (-6) ja johtaa kilpailua.

Mikko Korhonen ja Janne Kaske starttasivat kierrokselleen klo 14.30 Suomen aikaa. Viiden reiän jälkeen Korhonen oli tuloksessa par, mutta Kasken aloitti heikosti. Hän oli neljän reiän jälkeen tuloksessa +3, mutta birdie viitosreiälle paransi hieman hänen asemiaan.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayltä

Etsi luettavaa