Hyppää sisältöön

Välimäeltä hävisivät pelikaverit alta koronan takia – sai parikseen varamiehen Malesiasta

Sami Välimäki sai uuden pelikaverin kahden poisjääneen tilalle Dubaissa.

Sami Välimäen pelikaverit menivät viime hetkellä uusiksi Golf in Dubai Championshipissä, jonka tulostaso avauspäivänä on ollut tähän mennessä hurja.

Sami Välimäen piti pelata tänään European Tourilla Tom Lewisin ja Romain Langasquen kanssa. Tilanne kuitenkin muuttui yllättäen, kun kummankin miehen nimi poistui lähtöluettelosta ja Välimäen pariksi oli ilmaatunut varasijalta Malesian Nicholas Fungin nimi.

Syy kaksikon poisjääntiin on mikäpä muukaan kuin koronatartunta. Kiertue tiedotti asiasta lyhyesti kotisivuillaan. Lewisin ja Langasquen lisäksi myös Tsekin Ondrej Lieserin koronatestinäyte oli positiivinen.

Kiertueen mukaan yhdelläkään kolmikosta ei ollut ollut oireita, ja heidät oli testattu jo aiemmin, kun he olivat saapuneet kiertueen järjestämään turnauskuplaan. Nyt kolmikko on asetettu karanteeniin. Kaksikolta jää todennäköisesti väliin myös kiertueen finaalikilpailu, joka pelataan myös Dubaissa.

Lewis ja Langasque olivat jo varmistaneet paikan finaalikilpailussa, johon mahtuu kiertueen 60 parasta pelaajaa. Langasquen ranking oli 39. ja Lewisin 30. ennen tätä viikkoa.

Välimäki on aloittanut kilpailun mukiin menevästi. Hän on kahdeksan reiän jälkeen yhden alle parin tuloksessa aivan kuten Mikko Korhonen. Kalle Samooja on jo pelannut kierroksen loppuun tulokseen 73 (+1).

Paras suomalainen on toistaiseksi Tapio Pulkkanen, joka pelasi etuysin kolme alle parin.

Kilpailussa on ollut hurja taso, sillä kilpailua johtaa Andy Sullivan tuloksella 61 (-11) ja toista sijaa jakavat Antoine Rosner ja Matt Wallace kaksi lyöntiä heikommalla tuloksella 63 (-9).

Lewisin, Langasquen ja Lieserin poisjäännistä kertoi ensimmäisenä Suomessa Golfpiste.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa