Hyppää sisältöön

Välimäellä mukana harjoituskierroksella 25 mailaa – British Masters käynnistyy jo tänään

Sami Välimäki testasi harjoituspäivänä uusia rautoja ja spoonia

Sami Välimäki viimeistelee major-kuntoaan tänään käynnistyvässä British Mastersissa. Kuumassa ryhmässä pelaava Välimäki testasi harjoituskierroksella uusia rautoja ja spoonia, mutta päätyi pitäytymään vanhoissa Kiawah Island -säädöin.

Sami Välimäki ei ole päästänyt caddietään Väinö Viitaharjua helpolla valmistautuessaan tällä viikolla pelattavaan British Mastersiin ja ensi viikolla alkavaan PGA Championshipiin.

Belfryssä Välimäki testasi uusia rautoja ja haki spooniin matalampaa lentokaarta, ja Viitaharju joutui raahaamaan harjoituskierroksella mukanaan lähes tuplamäärää mailoja.

”Väinö kantoi harkkakierroksen 25 mailaa olalla, joista valikoitui setti oikeilla asetuksilla. Näillä tarkoitus mennä seuraavat kaksi viikkoa Belfryssä ja Kiawah Islandilla”, Välimäen valmentaja Timo Karvinen kirjoitti Facebook-päivityksessä.

GoGolfille Karvinen tarkensi, että loppujen lopuksi Välimäki ei päätynyt ottamaan uusia rautoja vielä käyttöönsä, vaan pitäytyi vanhoissa, joiden lie-kulmaan tehtiin pieni muutos.

”Tuntui, että uusilla raudoilla lähti välillä liian pitkiä lyöntejä, koska varret ovat tuoreet. Siksi oli parempi pysyä vanhoissa ja säätää lie-kulmat takaisin standardiksi eli flätimmäksi kuin ne ovat olleet”, Karvinen sanoi.

”Teneriffalla missit lähtivät suoraan vasemmalle, vaikkakin raudat ovat olleet aika timanttia”, Karvinen perusteli lie-kulmien säätämistä.

Rautojen lisäksi Välimäki testasi myös uutta spoonia.

”Spooni on noussut liian ylös. Siihen haettiin mailaa, jolla voi tuulessa tulla tiukasti palloon, mutta draw pysyy eikä ammu oikealle”, Karvinen totesi.

”Siinäkin kävi lopulta niin, että vanha spooni on bägissä. Loft pieneni 15 asteesta minimiin eli 13:een. Lyöntiä on parempi ajoittaa lyöntiä vanhalla varrella.”

TaylorMaden Mark Thistelton auttoi Sami Välimäkeä mailojen säätämisessä.

TaylorMaden Mark Thistelton auttoi Sami Välimäkeä mailojen säätämisessä.

Timo Karvinen

PGA Championship pelataan Kiawah Islandin Ocean-kentällä, joka sijaitsee nimensäkin mukaisesti Atlantin valtameren rannalla.

”Nyt koko pussillinen on säädetty myös Kiawahin tuulisia olosuhteita varten”, Karvinen sanoi.

Kisa alkaa poikkeuksellisesti jo tänään keskiviikkona ja loppuu lauantaina. Tämä antaa pelaajille mahdollisuuden yhteen ekstralepopäivään ennen ensi viikon torstaina käynnistyvää kauden toista major-turnausta.

Välimäki pelaa kaksi ensimmäistä päivää kovassa seurassa. Hänen pelikaverinsa ovat Belgian Thomas Detry ja Itävallan Matthias Schwab, joka toisin kuin Detry ja Välimäki joutuu vielä jännittämään paikkaansa PGA Championshipissä.


  • Mainos: Tutustu Timo Karvisen ja muiden GoGolf-valmentajien tuntitarjontaan osoitteessa golfvalmennus.fi

Itävaltalainen oli ensimmäinen pelaaja, joka maailmanlistan sijoituksen perusteella ei mahtunut mukaan arvoturnaukseen.

Detryä, Schwabia ja Välimäkeä pidetään European Tourin tulevaisuuden huippupelaajina. Ja vaikka 28-vuotias Detry ja 26-vuotias Schwab ovat kiertäneet tourilla monta vuotta pidempään kuin Välimäki, on suomalainen kolmikosta ainoa, joka on pääkiertueella onnistunut voittamaan kilpailun.

Kolmikko kuuluu ns. kuuman ryhmän pelaajiin ja tulevat näkymään suurella todennäköisyydellä televisiolähetyksessä perjantaina. Heidän jälkeensä kierrokselle lähtevät Martin Kaymer, Robert MacIntyre ja Rasmus Højgaard.

Torstaina trio Välimäki-Schwab-Detry starttaa jo klo 10.20 Suomen aikaa ja ehtivät pelata kierroksen loppuun, ennen kuin lähetys alkaa Elisa Viihde Viaplayllä ja V Sportilla klo 15.30.

Muut suomalaiset kisassa ovat Tapio Pulkkanen, Mikko Korhonen ja Janne Kaske.

Pulkkanen lähtee liikkeelle samaan aikaan kuin Välimäki eli 10.20 Suomen aikaa, mutta eri tiiltä. Hänen pelikaverinsa ovat Etelä-Afrikan Zander Lombard ja Paraguayn Fabrizio Zanotti.

Iltapäivän ensimmäisissä ryhmässä klo 14.30 Suomen aikaa starttaavat Korhonen ja Kaske. Ykköstiiltä starttaava Korhonen pelaa Ranskan Raphaël Jacquelin ja Espanjan Carlos Pigemin kanssa. Kymppitiiltä lähtevä  Kaske saa peliseurakseen Tanskan Benjamin Poken ja Malesian Gavin Greenin.

Tulospalvelu

European Tour ja majorit on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayltä

Etsi luettavaa