Hyppää sisältöön

Välimäellä kuuden birdien WGC-debyytti – takana muun muuassa maailmanlistan ykkönen

Sami Välimäki aloitti uransa ensimmäisen WGC-turnauksen hyvin.

Sami Välimäki aloitti lupaavasti WGC Championship -kisan. Suomalainen pelasi pariin ja on 72 pelaajan joukossa 35:ntenä avauskierroksen jälkeen.

Sami Välimäki jakaa 35:tä sijaa Floridassa eilen käynnistyneessä WGC Championship -kisassa, joka pelataan The Concession Golf Clubilla Floridassa.

Välimäki ei arastellut maailmantähtien seurassa, vaan latoi tuloskorttiin kuusi birdieä. Kun bogeja tuli neljä ja yksi tupla, lähtee Välimäki tänään illalla toiselle kierrokselle tuloksesta par.

Eroa kärkeen Välimäellä on kuusi lyöntiä. Kisaa johtavat Yhdysvaltain Webb Simpson ja Englannin Matthew Fitzpatrick tuloksella -6.

Kolmen birdien putki

22-vuotias suomalainen aloitti WGC-uransa birdiellä kymppireiältä, mutta etuysin puolivälissä hän teki kaksi perättäistä bogia, joista toinen tuli harmittavasti par 5 – reiälle.

Välimäki kuittaisi lyhyen bogijunan kuudennen reiän birdiellä, mutta teki etuysin loppuun vielä bogin missattuaan väyläbunkkerista viheriön ja otettuaan chipin jälkeen kaksi puttia.

Takaysin Välimäki aloitti parilla. Sen jälkeen hän sai hengen päälle ja teki kolme perättäistä birdieä, joista parhaimmalta varmasti maistui viidennen reiän onnistuminen pitkällä par 3:lla. Välimäki löi avaukseen noin kymmeneen metriin ja naulasi putin siitä sisään.

Veroa hän joutui maksamaan kuitenkin jo seuraavalla reiällä lyötyään avauksen veteen. Tuloksena oli kierroksen ainoa tupla. Nopeasti tulokseen -2 noussut Välimäki oli jälleen lähtöpisteessä eli par-tuloksessa.

Välimäki teki vielä kolmanneksi viimeiselle reiälle birdien, mutta päätösreiällä Välimäki löi lähestymisen bunkkeriin, jonka jälkeen hän tarvitsi vielä kolme lyöntiä, ennen kuin pallo oli reiässä.

Vaikka bogi tulikin, nuori suomalainen voi olla tyytyväinen WGC-debyyttiinsä. Kehnosti sujuneen kolmen ensimmäisen European Tourin kilpailun jälkeen Välimäen peli vaikuttaisi olevan avauskierroksen jälleen hyvässä kunnossa.

Johnson ja DeChambeau pahasti kujalla

Tämän viikon kilpailussa on mukana muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki maailman parhaat pelaajat. Yhteensä kilpailijoita pääsi mukaan 10,5 miljoonan dollarin turnaukseen 72.

Välimäen takana kisassa ovat muun muassa maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson (+5), Bryson DeChambeau (+5), Tommy Fleetwood (+3) ja Justin Thomas (+1). 

Omassa ryhmässään Välimäki päihitti kaksinkertaisen Masters-voittajan Bubba Watsonin, joka pelasi Johnson ja DeChambeaun tapaan tuloksen 77.

Kärkeen Välimäellä on siis kuusi lyöntiä matkaa ja kymmenen parhaan joukkoon neljä. Kärjessä on melko tasaista avauskierroksen jälkeen, sillä 12 pelaajaa mahtuu kahden lyönnin sisään.

Kilpailu jatkuu tänään illalla Suomen aikaa. Välimäki, Watson ja Will Zalatoris starttaavat kierrokselle klo 18.42 Suomen aikaa ykkösen tiiltä.

Suora lähetys kilpailusta alkaa Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta klo 20.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa