Hyppää sisältöön

Uutuuskirja paljastaa Brooks Koepkan LIV-palkkion suuruuden – äiti kieltää itkeneensä yhtä aikaa poikansa kanssa kuultuaan summasta

Brooks Koepka sai huikean määrän rahaa, kun siirtyi LIV Golfiin. KUVA: GETTY IMAGES

Brooks Koepka sai tuoreen kirjan mukaan 130 miljoonaa dollaria siirryttyään LIV Golfiin. Patrick Cantlay kieltäytyi 75 miljoonasta.

Golftoimittaja Alan Shipnuckin LIV and Let Die -kirjan julkaisupäivä lähestyy. Eilen Fire Pit Collective -sivustolla julkaistiin opuksesta ote, jossa paljastetaan mielenkiintoisia asioita kiertueen alkuvaiheista.

Yksi paljastuksista on se, jossa kerrotaan, paljonko nykyisin jo viisinkertainen major-voittaja Brooks Koepka sai rahaa siirryttyään Saudi-liigaan.

Kirjan mukaan Koepka kertoi summan viime vuonna pelatun JP McManusin järjestemän ProAm-kilpailun yhteydessä pidetyn gaalaillallisen jatkoilla, jossa oli mukana lähinnä LIV Golfiin siirtyneitä huippupelaajia ja heidän lähipiiriään. Tapahtuma pelattiin Irlannissa samoihin aikoihin uusi kiertue oli polkaistu käyntiin.

Kirjassa Shipnuck kuvaa yksityiskohtaisesti jatkoja, muun muassa sitä, kuinka niukkaan asuun pukeutuneella Pauliina Gretzkyllä, joka on Dustin Johnsonin aviovaimo, oli vaikeuksia pysyä baarijakkaran päällä Adare Manor -kartanon uumenissa sijaitsevassa ”salakapakassa”.

Kostean illanvieton aikana Koepkalla meni tunteisiin hänen päätöksensä aiheuttama poru ja sen saama vastustus PGA Tourille uskollisten pelaajien keskuudessa.

”V***t kaikista niistä country club -pojista, jotka puhuvat paskaa minusta”, Koepka sanoi.

Country Club -pojilla hän viittasi Shipnuckin mukaan Justin Thomasiin, Jordan Spiethiin ja muihin heidän kaltaisiin huippupelaajiin.

”Luuletko, että välitän v****kaan siitä, mitä he ajattelevat? Luuletko, että välitän siitä, mitä ihmiset sanovat minusta? Minulle tehtiin juuri kolme leikkausta, ja minun pitäisi kieltäytyä 130 miljoonasta dollarista? Kasvoin ilman mitään. Kun allekirjoitin sopimuksen, soitin ensimmäisenä äidilleni. Me molemmat itkimme”, hän jatkoi.

Tosin tuohon viimeiseen kirjassa olevaan väitteeseen saatiin korjaus, kun Koepkan äiti kielsi tämän X-palvelussa.

”Selvennyksenä sanottakoon, että ainoa kerta, kun poikani ja minä itkimme yhdessä, oli kun hän syntyi. Hän testasi keuhkoja ensimmäistä kertaa ja itse olin iloinen, että raskauskoettelemus oli ohi. Tarinan loppu”, Koepkan äiti Denise Jakows kirjoitti.

Toinen rahaan liittyvä paljastus eilisessä otteessa kirjasta on se, että Cantlay kieltäytyi 75 miljoona dollarista. Tuo summa hänelle olisi siis maksettu, mikäli hän olisi hylännyt PGA Tourin ja siirtynyt LIV Golfiin.

Sittemmin LIV Golf ja PGA Tour ovat lyöneet kättä päälle ja tehneet aiesopimuksen liittoutumisesta. Lopulliset sopimukset PGA Tourin pitää hyväksyttää kuitenkin vielä PGA Tourin hallituksessa, jonka jäsen Cantlay on.

Kirjassa Shipnuck arvelee, että Cantlay on vielä hieman katkera siitä, ettei aikoinaan hyväksynyt tarjousta. Tämä saattaa vaikuttaa hänen päätökseen hyväksyä tai olla hyväksymättä lopullinen sopimus LIV Golfissa.

Lähde: Fire Pit Collective

Etsi luettavaa