Hyppää sisältöön

Uutisvuoksi: Ostajaehdokas vetäytyi – Stora Enson löydettävä uusi kiinnostunut taho Imatran Golfille

Imatran Golf Oy asetettiin heinäkuussa selvitystilaan.

Imatran Golfin omaisuutta aletaan nyt myydä osissa.

Imatran Golfin vaiheikkaiseen tarinaan kirjoitettiin jälleen uusi käänne, kun potentiaalinen ostaja ilmoitti, ettei aio ostaa golfkenttää. Asian uutisioi Imatralla ilmestyvä Uutisvuoksi-lehti.

Aiemmin on kerrottu, että Stora Ensolla ja ostajaehdokkaalla oli kentän ostamisesta suullinen sopimus.

Uutisvuoksen mukaan neuvottelut päättyivät viime perjantaina, kun Imatran Golf Oy:n yhtiökokous päätti, ettei se aio purkaa vuokrasopimuksia. GoGolf kertoi tuolloin, että päätöksen tekivät pienosakkaat, koska kentästä enemmistön omistava Stora Enso maanomistajana oli jäävi osallistumaan maanvuokrasopimuksen päättämiseen.

”Ostaja indikoi ennen yhtiökokousta, että näin voi käydä”, Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkönen kertoi lehdelle.

Stora Enso pyrkii nyt löytämään kentälle ja kiinteistölle uuden ostajan. Härkösen mukaan Stora Enso pyrkii toimimaan asiassa niin nopeasti kuin mahdollista.

Samaan aikaan kuitenkin etenee vapaaehtoisesti selvityystilaan hakeutuneen Imatran Golf Oy:n omaisuuden myynti, jota aletaan myydä nyt ulkopuolisille tahoille.

Omaisuuden myyntiä oli pantattu sen aikaa, kun ostoprosessi oli kesken.

”Kyllä se oli paha takaisku, sitä ei käy kiistäminen. Tämä vaikeuttaa asioita, koska meidän pitää joka tapauksessa omaisuus myydä. Ei ole yhtiölle kustannustehokkainta, että omaisuuden myynti pirstaloituu”, selvitysmies ja asianajaja Heikki Huhtamäki kertoi Uutisvuokselle.

Kentän omaisuuden myyminen palasina voi myöhemmin vaikeuttaa koko golfkentän myymistä, koska uuden mahdollisen ostajan pitää hankkia koko irtaimisto itselleen.

Nyt vetäytyneen ostajaehdokkaan, jonka nimeä ei koskaan paljastettu, lisäksi golfkentästä on aiemmin jätetty toinenkin tarjous. Sen takana oli Imataran Golf ry ja Imatran kaupungin omistama yhtiö. Stora Enso ei kuitenkaan hyväksynyt tarjousta.

Etsi luettavaa