Hyppää sisältöön

Uutisvuoksi: Imatran Golfin tilanne ei näytä hyvältä

Imatran Golf sijaitsee Immalanjärven rannalla.

Imatralaisten golfarien kannalta näyttää tukalalta, sillä kentälle ei ole löytynyt selvitysmenettelyssä jatkajaa.

Golfin jatkuminen Imatralla näyttää heikolta. Selvitystilassa oleva yhtiö etsii jatkajaa golftoiminnalle, mutta sellaista ei ole löytynyt, kirjoittaa Uutisvuoksi-lehti verkkosivuillaan. Lehti oli haastatellut Imatran Golfin viestintäjohtaja Satu Härköstä.

”Etsimme kuitenkin koko ajan ostajaa aktiivisesti. Toivomme, että kokonaisuus herättäisi vielä kiinnostuksen”, Härkönen kertoi Uutisvuokselle.

Imatran Golf piti viime viikolla ylimääräisen yhtiökokouksen, jonka yhtenä käsiteltävänä aiheena oli erityisen tilintarkastuksen tekeminen vuodelle 2019.

Yhtiökokous kuitenkin päätti, ettei sellaista järjestetä.

”Laki edellyttää, että yhtiökokousvaiheessa erityisen tarkastuksen tekemistä kannattaa vähintään kymmenen prosenttia yhtiön osakkeista. Ehdotus ei saanut riittävää kannatusta”, selvitysmies Heikki Huhtamäki sanoi Uutisvuokselle.

Aiemmin erityisen tilintarkastuksen järjestäminen oli asialistalla viime syyskuussa pidetyssä ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Tuolloin se päätettiin vetää pois asialistalta, koska Stora Enso kertoi tuolloin hyväksyneensä suullisen ostotarjouksen kentän ostamisesta. Ostohanke meni kuitenkin myöhemmin mönkään.

Imatran Golfin viimeisen tilikauden tulos oli karmeasti pakkasella. Se teki tappiota yli 1,5 miljoonaa eroa. Leijonanosa tästä eli noin 1,4 miljoonaa euroa selittyy sillä, että yhtiön taseesta on alaskirjattu kokonaan golfkenttä, sadetusjärjestelmä, koneet, kalusto ja varasto. Uutisvuoksen mukaan alaskirjauksessa on käytetty niiden todennäköisiä realisointiarvoa.

Imatran Golfin kalustoa, koneita ja irtaimistoa myydään parhaillaan nettihuutokaupassa, josta GoGolf kirjoitti aiemmin.

Huhtamäki arvioi, että selvitystila voisi olla valmis jo kesällä tai alkusyksystä. 

Etsi luettavaa