Hyppää sisältöön

Uuteen nousuun? Alex Norén aloitti PGA Tourin kisan lupaavasti

Alex Norenin pelit PGA Tourilla eivät ole sujuneet samaan malliin kuin vanhalla mantereella.

Sen jälkeen kun Alex Norén päätti keskittyä pelkästään PGA Tourille, hän ei ole yltänyt parhaalle mahdolliselle tasolleen. Eilen hän aloitti The Genesis Invitationalin lupauksia herättävästi.

Muutama vuosi sitten Alex Norén teki suuren päätöksen. Hän vaihtaisi maisemaa European Tourilta rapakon taakse PGA Tourille, joka on maailman kovin golfkiertue.

Takana oli monta onnistunutta kautta vanhalla mantereella:

  • 2016: 3 447 323,32 € (3.)
  • 2017: 2 218 368,34 € (8.)
  • 2018: 2 553 385,43 € (6.)

Peli kulki vielä kaudella 2018, jolloin ruotsalainen jakoi aikansa sekä European Tourin että PGA Tourin välillä – ja pääsi mukaan myös Ryder Cupiin. Maailmanlistalla hän oli korkeimmillaan  kahdeksantena.

Sen jälkeen kun Norén päätti keskittyä pelkästään PGA Touriin, ura lähti laskuun. Kymmenkertainen European Tour -voittaja hakee vielä ensimmäistä ykköstilaansa Yhdysvalloissa:

  • 2018: 2 699 150 $ (43.)
  • 2019: 913 446 $ (129.)
  • 2020: 1 274 003 $ (54.)

Kehnosti sujuneen toissa kauden jälkeen Norén on menossa urallaan jälleen parempaan suuntaan, mutta on vielä kaukana kolme vuoden takaisesta tasostaan. Maailmanlistalla Norén on pudonnut 106:nneksi.

Sopeutumisvaikeuksista pelillisten ongelmien johtuvan, sillä ennen European Tourille tuloaan Norén opiskeli ja pelasi Yhdysvalloissa yliopistossa.

Tällä kaudella Norénilla on vielä ensimmäinen top 10 -sijoitus nappaamatta, mutta eilen käynnistyneen The Genesis Invitationalin Noren aloitti hienosti. Hän jakaa avauspäivän jälkeen neljättä sijaa tuloksella neljä  alle parin

Kisan kärjessä on kolme lyöntiä paremmalla tuloksella Yhdysvaltain Sam Burns (-7). Kakkossijaa jakavat Englannin Matthew  Fitzpatrick ja Yhdysvaltain Max Homa.

Norén teki kierroksellaan peräti kahdeksan birdieä, joten aineksia parempaankin oli. Harmittavasti kierros myös päättyi bogiin.

Kisa on kuitenkin vielä erittäin tasainen. Neljättä sijaa jakaa peräti kahdeksan pelaajaa. Ja lyönnin päässä Norenista ja kumppaneista vaanivat muun muassa Dustin Johnson, Brooks Koepka ja kovassa kunnossa oleva Jordan Spieth.

Norénin lisäksi tämän viikon kisaan osallistuu kaksi muutakin ruotsalaista. Maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon noussut Henrik Norlander on 71:ntenä  ja nuori amatööri Tim Widing 115:ntenä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa