Hyppää sisältöön

Uusi blogisti lupaa huumoria ja mielikuvitusta

Heikki Jäättelä alkaa kirjoittaa GoGolfiin uutta blogia.

Tour-pelaaja Heikki Jäättelä kiertää senioritouria pelaajana ja Mid-touria kilpailun johtajana. GoGolfissa hän aloittaa Tour Elämä on siistiä -blogin, joka vie lukijat kotimaisten kiertueiden sisäpiiriin.

1. Miten, missä ja milloit aloitit golfin pelaamisen?

Aloitin golfin pelaamisen työmatkalla Los Angelesissa 1987. Kentän nimeä en muista, mutta se oli erittäin lyhyt ja tasainen. Väylät olivat lyhyitä par-kolmosia ja erittäin lyhyitä par-nelosia. Kipinä iski heti.

2. Mistä blogisi kertoo?

Blogi Tour Elämä on siistiä jakaa lukijoilleen sisäpiirin tietoa kotimaisilta golfkiertueilta – lähinnä Mid Tourilta ja Finnish Senior Tourilta. Juttujen luonne pohjautuu omaksumaani filosofiaan: minulle on annettu kaksi lahjaa, joita pyrin käyttämään mahdollisimman paljon: huumori ja mielikuvitus.

Mielikuvitus korvaa sen mitä en ole. Huumori auttaa hyväksymään sen mitä olen.

3. Kuinka paljon uhrauksia kiertuepelaajan arki on sinulta vaatinut?

En koe, että olen joutunut tekemään uhrauksia, aikaa on tietysti kulunut reippaasti. Onneksi aika on kaikkein tasapuolisimmin jaettu luonnonvara – meillä kaikilla on sitä 24 tuntia vuorokaudessa. Kyse on siitä, miten sen haluaa käyttää.

4. Millä kiertueilla sinut nähdään ensi kesänä?

Itse pelaan Finnish Senior Tourilla – olen pelannut kaudesta 2012 alkaen – ja toimin kilpailunjohtajana Mid Tourilla (2013 alkaen). Aiemmin pelasin aktiivisesti Mid Tourilla vuosina 1994 – 2011.

5. Paras saavutuksesi golfissa?

Paras saavutukseni pelaajana on SM-hopea (M55 joukkue-SM). Kapteenina tai joukkueenjohtajana lukuisia Suomen mestaruuksia ja muita mitaleja joukkue-SM-kisoissa (naiset, miehet, midit).

6. Entä muussa urheilussa?

Euroopan mestaruus (1985) ja EM-hopea (1983) amerikkalaisessa jalkapallossa, lisäksi 1 Suomen mestaruus, 1 hopea ja kolme pronssia. Minut on kolmesti valittu Allstars-pelinrakentajaksi. Suomen amerikkalaisen jalkapalloliiton Hall-of-Fame-jäsenyys.

Paras palkinto urheilu-uralta ovat kuitenkin sadat ystävät. Mitalit, pokaalit, pystit ja plakaatit pölyttyvät hyllyllä – ystävyyssuhteet ja hyvät muistot ovat ikuisia.

7. Mitkä ovat tour-elämän parhaat puolet?

Tourilla saa pelata hyvien tyyppien kanssa hyviä kisoja pääsääntöisesti hyvillä kentillä. Useiden pelaajien kanssa ollaan taivallettu samoja kisoja jo yli 20 vuotta. Lukematon määrä hyviä ystäviä on tullut golfin kautta.

8. Entä ne varjoisat?

Varjopuolia ei ole: ”Mun ei täydy, vaan mä saan!”

9. Keitä kaikkia kuuluu tiimiisi?

Tiimini on laaja, niin kuin tour-pelaajalla tulee olla. Tärkeimmät henkilöt ovat päävalmentaja Timo Karvinen (Espoon Golfakatemia), välinepäällikkö Kai Tiira (Peltomäki Golf) sekä sparrausvastustajani Niklas Virta (EGS). Timo on opettanut tekniikat millintarkkoihin lyönteihin, Kaippe katsoo, että välineet ovat sellaiset, joilla Timon oppeja on helppo noudattaa ja Niken kanssa pelattavat viikottaiset matsit palauttavat maan pinnalle hyvin menneiden treenien jälkeen.

10. Mitä kaikkea tuleva blogisi pitää sisällään?

Blogissani pyrin kuvaamaan tapahtumia Mid Tourilta kilpailunjohtajan näkövinkkelistä sekä Finnish Senior Tourilta pelaajan vinkkelistä. Lisäksi kilpailujen tulokset ja rankingtilanteet tulevat blogeihini.

Facebookissa Tour Elämä on siistiä -sivulla kerron lyhyitä, yksittäisiä tapahtumia, kun taas blogissani ruodin asioita perin pohjin.

Kannattaa tutustua molempiin!

Etsi luettavaa