Hyppää sisältöön

Uusi blogisti aukoo päänsisäisiä solmuja

Taru Hermunen-Kuusela alkaa kirjoittaa GoGolfiin uutta blogia

Mentaalivalmentaja Taru Hermunen-Kuuselan asiakkaita ovat niin klubi- kuin kilpapelaajatkin. Nyt hän alkaa kirjoittaa blogia golfin henkisestä valmennuksesta.

Kumpi on hyödyllisempää klubipelaajalle, tunti prolla vai mentaalivalmentajalla?

Pelaaja itse kyllä tietää vastauksen kysymykseen, kumpi hänelle  on hyödyllisempää. Olennaisinta on, että ottaa sen tunnin, kumman tahansa.

Kuinka klubi- ja kilpapelaajien mentaalivalmennus poikkeaa toisistaan?

Itse valmennus ei poikkea mitenkään. Asiaa todennäköisesti lähestytään eri näkökulmista, mutta sinänsä hyvin samanlaisia asioita ja samanlaisella prosessilla.

Kuinka pitkään olet toiminut henkisenä valmentajana golfissa?

Kaikki lähti liikkeelle syksyllä 2012, eli tämä on neljäs vuosi näiden asioiden parissa.

Miten päädyit alalle?

Coaching -koulutukseni aikana viisi vuotta sitten tuli ajatus, että: “Tässä olisi paljon hyödyllistä golfiin!” Ajatus jäi vähäksi aikaa taka-alalle, mutta pitihän siihen lopulta ryhtyä kun tuntui, että aihe ja ideat veivät. Näiden asioiden parissa voi sekä viihtyä että tuottaa luovalla tavalla konkreettista hyötyä toisille.

Oletko huomannut, että ihmisillä olisi kynnys tulla henkisen valmennukseen? Mistä se johtuu?

Henkinen valmennus on monille uutta, ja se verhoutuu välillä epätietoisuuteen valmennuksen käytännön toimintatavoista ja hyödyistä. Kynnys on eniten ehkä siinä, että tullakseen valmennukseen ja saadakseen siitä parhaan hyödyn, tarvitsee vähän heittäytyä alueelle, josta ei etukäteen ehkä niin paljon tiedä, ja olla avoin uusille ajatuksille. Moni saattaa myös luulla, että asiat eivät ole mahdollisia itselle, vaikka kuulisivatkin toisten saaneen hyviä tuloksia aikaan.

Jos sinun pitäisi antaa yksi henkinen vinkki suomalaisille golfin pelaajille, mikä se on?

Moni kysyy itseltään toistuvasti: “Mistä tämä ongelma johtuu?” Vaihda se mielessäsi kysymykseen: “Miten toimin nyt niin, että voin onnistua?”

Alat kirjoittaa GoGolfiin blogia henkisestä valmennuksesta. Mitä lukijat voivat odottaa?

Lukijat voivat odottaa konkreettisempaa kuvaa henkisestä valmennuksesta, sen toimintatavoista ja erilaisista golfaajia yleisesti piinaavista kysymyksistä. Haluan popularisoida golfin psykologiaa kansan kielelle todellisiin tilanteisiin liittyen. Toivottavasti saan mukaan myös asiakastarinoita. Luvassa on toki myös käytännön vinkkejä suoraan kentälle mukaan otettavaksi. Ihan valmista kauraa ei kuitenkaan aina ole tiedossa, vaan tarkoitus on myös jättää lukijalle tilaa ymmärtää asiat omalla tavallaan. Hienoa olisi, jos lukijat kertoisivat, mitä haluavat tietää, niin voin entistä paremmin suunnata tekstit tarpeeseen.

Lue Taru Hermunen-Kuuselan ensimmäinen ensimmäinen blogikirjoitus Mentaalivalmennus – huuhaa-hommaa.

Etsi luettavaa