Hyppää sisältöön

Uskomatonta: Tänään hyvä klubipelaaja olisi voinut voittaa Tapio Pulkkasen

Tapio Pulkkanen pelaa loistavaa kautta Challenge Tourilla.

Tapio Pulkkasella ei ole hädän päivää. Kuten on kirjoitettu, Pulkkanen hyvin todennäköisesti voittaa Challenge Tourin rankingin, vaikka pelaisi vasemmalta puolelta ilman hattuaan Omanin kilpailun. Torstain kierros vetääkin mielen enemmän hilpeäksi kuin surulliseksi.

Golfjumalat eivät aina ole myöden. Jokainen on varmasti kokenut kierroksia kun laji potkii päähän kovempaa kuin perustuslaki sallii. Tänään se päivä koitti Tapio Pulkkaselle ja tulos oli sen mukaista.

Challenge Tourin ranking-johtaja pelasi avauskierroksella mukiinmenevän 71 (-1) lyönnin tuloksen. ”Vähän epävireiset” lähestymiset eivät antaneet mahdollisuuksia kovin alhaiseen tulokseen. Toisella kierroksella pieni epävire muuttui täydeksi painajaiseksi Omanissa käytävässä Challenge Tour -finaalissa.

Pulkkanen aloitti kierroksensa tuplabogilla. Siitä se ajatus sitten lähti. Bogit väylille 4 ja 5, päivän ainoa birdie kuudennella. Kolme yli parin kahdeksan pelatun väylän jälkeen vaikutti siltä, että hyvä loppu voisi pitää tuloksen vielä siedettävänä.

Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan pahin oli vielä edessä. Pulkkanen painoi viiden bogin suoran väylillä 9-13. Lisää lunta tupaan tuli 15:nnen tuplalla ja päivän viimeinen isku vyön alle näki päivän valon toiseksi viimeisellä. Saldo: Kahdeksan bogia, kaksi tuplaa ja yksi birdie. Kuulostaako tutulta omilta kierroksilta? Kierrostulos oli lopulta 83 (+11). Tapsa on kilpailun tuloslistan viimeisenä yhteistuloksella +10.

”Aika synkkä päivä tänään. Ei toiminut oikeestaan mikään. Lähti väärään suuntaan heti alusta. Loppukisaan haetaan hyvää omaa peliä ja katotaan mihin sillä noustaan. Hemmetin hieno juttu että Oliver painaa kärkikahinoissa. Peukut sinne.”

Shit happens, Tapio Pulkkanen voi nauttia kahdesta viimeisestä kierroksesta Challenge Tourilla täysin rinnoin lämpimissä keleissä. Panokset ovat hänen osaltaan poissa, mutta kierrokset saattavat hyvin olla uran viimeiset Challenge Tourin puolella.

Oliver Lindell löytyy toisesta päästä tuloslistaa. Porvoolainen jakaa 13 pelatun väylän jälkeen toista sijaa kilpailussa. Hänen yhteistuloksensa on 18 lyöntiä rankingjohtaja Pulkkasta parempi.

 

Etsi luettavaa