Hyppää sisältöön

Uskomaton tarina: 16-vuotias Rory järkytti golfmaailmaa Royal Portrushin kenttäennätyksellä

Rory McIlroy näytti kyntensä Portrushissa jo vuonna 2005

Vuonna 2005 Rory McIlroy teki jotain, joka mullisti monella mittarilla koko golfmaailmaa. Royal Portrushissa pelannut nuori McIlroy laittoi legendaarisen kentän kenttäennätyksen uusiksi murskalukemin.

North of Ireland kilpailun toisena päivänä Rory McIroy oli hyvää vauhtia matkalla reikäpeliosuuteen. McIlroy oli tottunut jo nuorena siihen, että hänen pelejään seurattiin suurennuslasilla ja myös kentällä hän veti jo suuria katsojamääriä. 

Royal Portrushissa pelatussa kilpailussa McIlroy alkoi takoa birdieitä tauluun jo kierroksen alkuvaiheilla ja kentällä, sekä klubitalolla alkoi kuhina superkierroksesta. McIlroy sanoo muistavansa kierroksen jokaisen lyönnin edelleen 14-vuotta myöhemmin. 

”Harvasta kierroksesta muistan kaikkea, mutta se kierros jäi mieleen. Olin silloin nuorena poikana todella täynnä itseluottamusta ja jollain tapaa myös hieman ylimielinen (cocky) kentällä. Sitä asennetta pitäisi edelleen pystyä löytämään paremmin”, McIlroy pohtii Openin ennakossa. 

Rory laittoi lopulta kyseisellä kierroksella kohtalaisen kovassa tuulessa kenttäennätyksen uusiksi peräti kolmen lyönnin turvin. Edelleenkin ja mahdollisesti hyvin pitkään vielä tulos 61 (-11) tulee olemaan Royal Portrushin kenttäennätys. 

McIlroy on merkitty The Openin ykkössuosikiksi. Videolla Roryn tunnelmia 14 vuoden takaa ja lapsuudesta. 

Etsi luettavaa