Hyppää sisältöön

Uskomaton paluu – kymmenen vuoden tauon pitänyt frisbeegolfari Erkko Trophyn kärkeen

Kovimpia paluita kilpagolfin pariin Suomessa viimeisten vuosikymmenten aikana on Mikko Laihoosen tarina. Draiverikin on vuosimallia 2007

Edellisen kerran 1999 Erkko Trophyssa pelannut Mikko Laihonen (-4) johtaa Talissa. Kärkipaikalle naisten sarjassa siirtyi Emilia Väistö (+1).

Erkko Trophyn päätöskierrosta lauantaina voidaan hyvin perustein ennakoida tasaiseksi ja tilanteiden vaihteluita kärjessä nopeiksi. Perjantain toinen kierros nouseee 56:tta kertaa pelattavan Finnish Amateur Openin yllätyksellisimpiin, ehkä jopa sarjassaan ykköseksi. 
Tuloksen 65,-6 tauluun iskenyt Oulun Golfkerhon Eemeli Anttonen joutui kirjaamaan perjantaina 15 lyöntiä suuremman scoren (80,+9) kuin avauspäivänä. Kolmella seuraavaa johtanut Anttonen on lauantaina seitmän lyönnin takaa-ajoasemassa.
Naisten sarjassa Henni Mustosen (71-75) lyönnin johto taipui kolmen lyönnin takaa-ajoksi viidestä birdiestä huolimatta. Bogeja oli hurja määrä, seitsemän, lisäksi yksi tupla.

Mikko Laihonen (-4) lähtee kärkipaikalta Finnish Amateur Championshipin päätöskierrokselle. 

Laihosen nousu kilpailun kärkipaikalle on todellinen jättiyllätys, sillä 37-vuotiaan Harjattula Golfin pelaajan nimi ei nostanut  kulmakarvoja ennen kisan alkua.
Tutkan alla lentänyt Laihonen on nakuttanut tauluun kaksi 69 lyönnin kierrosta, joilla irtoaa johtopaikka yhden lyönnin erolla Tuomas Nukariin ja Roope Jusliniin.

Laihosen tulos olisi voinut olla paljon parempikin.
”Missasin neljä kaksimetristä birkkuputtia.Lyöminen oli hyvää, samoin puttaaminen. Sellaista peruspeliä”, 16 griiniosumaa kierroksellaan lyönyt Laihonen vähätteli. 

Hän muistelee pelanneensa edellisen Erkon 1999, joten perspektiiviä pohtia, miten kilpailu on muuttunut löytyy.
”Silloin tunsin itseni nuoreksi, nyt  todella vanhaksi. Tali on edelleen hieno kenttä, ja griinit  mainiot.Talissa on  kiva pelata. Ja tuo 18. griini on aika pelottava”, juniorisarjoissa kaksi SM-pronssia voittanut Laihonen jutteli.

Positiivista energiaaa rakennetaan jännityksestä

”Ihan varmasti on jännitystä puserossa lauantaina. Pelasin kuitenkin frisbeegolfia kilpatasolla tuossa 10 vuoden tauon aikana, joten kilpailutilanteista on kokemusta. Mutta käännetään se jännitys positiiviseksi energiaksi kentällä.”
Kilpailun tuloslista on todella tiiviiksi pakkautunut, ja lauantaina voidaan nähdä isojakin nousuja. Miesten sarjan cut-raja oli +5.

Emilia ei väistele tähtien keskellä

Emilia Väistö on tehnyt kahden kierroksen aikana peräti kahdeksan birdietä ja kaksi eaglea, mutta myös aivan liika bogeja sekä tuplia

Emilia Väistö on tehnyt kahden kierroksen aikana peräti kahdeksan birdietä ja kaksi eaglea, mutta myös aivan liika bogeja sekä tuplia

Golfliitto

Naisten kilpailussa johdossa oleva Emilia Väistö (+1) otti perjantaina hurjan startin, kun hän teki 1. reiälle eaglen ja kolmoselle birdien. Kovan alun jälkeen meno kuitenkin tasoittui, tuloskorttiin ilmestyi useampia bogeja.

”Tänään oli aika vaikea päivä, eikä lyönti toiminut yhtään. Olen kuitenkin putannut tosi hyvin verrattuna koko kauden tasoon. Sillä olen tulokseni pelastanut”, Etelä-Pohjanmaan Golfia edustava Väistö kertoi.
”Yritän saada huomenna samanlaisen aloituksen kuin tänään ja jatkaa samaa menoa maaliin asti.”

Naisten kisassa on yhtä tiukkaa kuin miehissä. Tuloslistan seitsemän ensimmäistä pelaajaa on kolmen lyönnin sisällä.
Toiselta sijalta lauantaihin starttaavat Aada Rissanen ja Katri Bakker (+2).
Neljännellä sijalla on Anna Backman (+3).

Naisten kilpailun cut-raja oli +15.
Kilpailun päätöspäivä käynnistyy kello 7.30 Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan.

Molempien sarjojen viimeiset kolmikot pelaavat kentän takaysillä noin kello 11.00-13.30

Tulospalvelu

Lähde: Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa