Hyppää sisältöön

US Openin lähtöajat arvottu – Sami Välimäki sai ryhmäänsä raikulipojan ja kiertuejyrän

Troy Merritt

Sami Välimäki starttaa uransa ensimmäiseen major-turnaukseen ykkösen tiiltä klo 8.51 paikallista aikaa.

US Openin lähtöajat ja peliryhmät on nyt arvottu. Sami Välimäen nimi kajahtaa ilmoille ykkösen tiillä startterin suusta torstaiaamuna klo 8.51 paikallista aikaa. Suomessa kello on tuolloin yhdeksän vaille neljä iltapäivällä.

Tuohon mennessä kentälle on lähtenyt kahdelta tiiltä yhteensä 22 peliryhmää, ja Välimäen ryhmä onkin aamulla pelaavista viimeinen. Ensimmäiset pelaajat lähetetään liikkeelle klo 6.50. Lähtövälit ovat noin 11 minuttia.

Sami saa seurakseen mielenkiintoisen kaksikon. Eddie Pepperell on European Tourin väriläiskä, joka ei varmasti jätä peliseuranakaan ketään kylmäksi.

29-vuotias englantilainen muistetaan meriittiensä (hänellä on mm. kaksi ET-voittoa) myötä myös siitä, että pari vuotta sitten The Open Championshipissä hän pelasi päivän parhaan kierrostuloksen – krapulassa.

Sen lisäksi hän ei pelkää kertoa mielipiteitään ääneen, ja jakaa huumoripitoisilla Twitter-päivityksillään mielipiteitä 140 000 seurajalleen. Välillä viserryksissä liikutaan myös hyvän maun rajoilla.

Ryhmän kolmas jäsen on Yhdysvaltain Troy Merritt, jota ei Suomessa tunneta kovinkaan hyvin.

Jos Pepperelliä kuvaa hyvin sana raikulipoika, Merrittiä voi kutsua vanhan kunnon kiertuejyräksi, joka ei juuri otsikoissa viihdy.

Hän on pelannut PGA Tourilla vuodesta 2010 saakka ja parhaimmillaan on sijoittunut PGA Tourin rankingissa 56:nneksi. Juuri päättyneellä kaudella 2019-20 hän jäi niukasti ensimmäisestä finaalikisasta sijoituttuaan FedEx Cupin runkosarjassa 74:nneksi.

Kymmenessä vuodessa hän on kuitenkin tahkonnut kiertueella pienen omaisuuden, sillä palkintorahaa hän on tienannut 9,3 miljoonaa dollaria.

Maailmanlistalla kolmikosta korkeimmalla on kuitenkin Sami Välimäki, jonka sijoitus listalla on 107:s. Se on myös hänen uransa paras.

Pepperell, joka on parhaimmillaan ollut rankingissa 32:s, on US Openin alla 126:s. Yhdeksässä pelaamassaan majorissa Pepperell on edennyt jatkoon kuusi kertaa. Parhaana muistona on juuri aiemmin mainittu vuoden 2018 The Open, jolloin nousi loistavan päätöskierroksen ansiosta jaetulle kuudennelle sijalle.

Merrittin listasijoitus on 131:s. Korkeimmillaan hän on ollut sijalla 82. Majoreihin hän on päässyt mukaan seitsemän kertaa, mutta hän on yltänyt jatkoon vain kaksi kertaa.
Lähtöajat

US Openin näyttää suomenkielisellä selostuksella Viaplay ja V Sport -kanava.

Etsi luettavaa